Barça

De la PCR a la gespa

La prova diagnòstica feta a la plantilla de Lucescu descarta més positius a l’equip ucraïnès i el Barça-Dinamo d’avui al Camp Nou finalment es jugarà

Pilota i PCR. Tàndem indissoluble. La prova PCR va ser protagonista fa una setmana a Torí en la prèvia del Juve-Barça –amb el permís de Bartomeu, és clar– i ho ha tornat a ser ara en la prèvia del Barça-Dinamo de Kíev. La PCR va impedir el retrobament Cristiano-Messi, però ha permès set dies després que el viatge de l’expedició del Dinamo a Barcelona no hagi estat inútil. Sí, finalment hi haurà partit avui al Camp Nou (21 h).

El Dinamo de Kíev va aterrar dilluns a la capital catalana severament castigat pel coronavirus. En l’expedició, només tretze jugadors de la famosa llista A d’inscrits en la Champions. Mircea Lucescu va completar la convocatòria amb jugadors del filial i del juvenil. Però abans del Barça-Dinamo d’avui, els ucraïnesos jugaven un altre partit al laboratori. Les autoritats sanitàries catalanes, en coordinació amb la UEFA, van sotmetre tots els integrants del Dinamo a una altra prova PCR ahir a l’Hotel W i si algun dels tretze futbolistes de la llista A hagués donat positiu el partit s’hauria hagut d’ajornar, segons la normativa marcada pel protocol de la UEFA en aquest sentit. No serà el cas. Resultat: tots negatius. Hi haurà futbol.

El Barça, líder del grup G amb 6 punts, és clarament favorit per al partit d’aquesta nit. Ho era abans i ho és ara. Buschan, Boiko, Karaváev, Mykolenko, Shaparenko, Tsitaishvili, Garmash, Duelund i Baluta no han pogut viatjar perquè estan en quarantena després d’haver donat positiu en Covid-19, i Sidorchuk, expulsat en l’anterior partit contra el Ferencváros, és baixa per sanció. Lucescu haurà de donar tota la responsabilitat sota pals a un nano de només 18 anys, Ruslan Neshcheret, que el cap de setmana passat va debutar en la lliga del seu país contra el Dnipró. Ara l’espera el Camp Nou i l’espera un Leo Messi que suma dos gols en aquesta edició de la Champions i que ja sap què és marcar contra el Dinamo. Va ser l’any 2009, en els dos partits d’aquella fase de grups.

Notícia també a la porteria del Barça. Marc-André ter Stegen tornarà per fi a una convocatòria, però Koeman podria donar continuïtat a Neto per no enfonsar-lo anímicament després de la seva greu errada amb els peus contra l’Alavés.

Koeman podria introduir novetats en l’onze, tenint en compte que el Dinamo arriba a la cita amb moltíssimes baixes, i reservar algun home important per al dia del Betis, com podria ser el cas de De Jong. Si el Barça guanyés els dos partits contra el Dinamo, se situaria amb 12 punts i segellaria l’accés a vuitens.

Koeman: “Messi no és un jugador difícil de gestionar, no estic d’acord amb Quique Setién”

Ronald Koeman dirigirà aquesta nit el seu tercer partit a la Champions com a entrenador del Barça. L’amoïna la situació en la lliga, no se n’amaga, però prefereix aparcar el partit de dissabte contra el Betis. Primer, el Dinamo. L’holandès vol el 3 de 3 a Europa. Tenir sota control la situació en la Champions permetrà, de retruc, créixer en el campionat estatal i per això ha de guanyar els dos pròxims partits contra el Dinamo de Kíev. Demana calma. Tota reconstrucció necessita temps, diu. “És cert que només hem guanyat 2 punts de 12 en la lliga, però som els que hem creat més oportunitats. Estem canviant moltes coses i continuarem per aquest camí. Hem de tenir paciència”, afirma. “Tenim gent jove i de qualitat. Els he de protegir. Pedri ho ha fet molt bé contra el Madrid i la Juve però no pot jugar tots els partits. Els joves són el futur i són ells els que permetran canviar les coses, però cal paciència també amb ells.” “El que més m’agrada és que l’equip treballa, hi ha molta intensitat en els entrenaments. L’equip està obert a millorar però hem de treure més rendiment de les oportunitats de gol que generem.”

Naturalment a Koeman se li va preguntar ahir per les paraules de Setién en la seva entrevista amb Vicente del Bosque, en què Setién deixava palesos els problemes de gestió que va tenir amb Leo Messi en la seva etapa. Ronald diu que la relació actual tècnic-capità és fluïda: “Leo és molt bo, el millor del món, i cada dia veig el seu caràcter guanyador. No és un jugador difícil de gestionar. És el capità i parlo amb ell cada setmana sobre coses del camp i el vestidor per tenir una bona relació. No estic d’acord amb Setién però respecto la seva opinió.”

En referència a possibles reforços en el mercat d’hivern, Koeman es va reunir dilluns amb Carles Tusquets. Volia un 9 al setembre i continua volent un 9 ara. La comissió gestora ja sap què hi ha escrit en primer lloc a la carta als Reis Mags. “Tothom sap quina és la meva opinió. Sempre he dit que ens falta un davanter, però dependrà de com estigui el club econòmicament al gener. He vingut sabent les dificultats econòmiques del club. Si no és possible, treballarem amb el que tenim”, diu.

Lucescu: “Jo hauria preferit no jugar”

“Ha estat llarg haver d’esperar més de cinc hores per saber si jugaríem o no. Com a entrenador hauria preferit que el partit s’hagués ajornat i jugar un altre dia, però ho hem d’acceptar. Al final, tots els futbolistes que han viatjat estan sans i hem de donar gràcies a Déu, perquè la salut és el més important”, explicava ahir Mircea Lucescu. El tècnic veu el Barça favorit avui, però no favorit al títol: “No té nivell ara per guanyar la Champions.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)