Barça

BARÇA

La jugada mestra

Narcís Julià aprofita l'oportunitat somiada i deixa un Girona inestable per fitxar pel Barça

33
PARTITS
ha dirigit Narcís Julià en el Girona, que ha estat catorzè, amb 12 victòries, 9 empats i 12 derrotes.

Narcís Julià va acabar expulsat l'últim partit en què ha fet d'entrenador. Va ser el decisiu Girona-Múrcia del dissabte 19 de juny. Amb 0-1 en el marcador i amb el seu Girona camí de segona B, Julià va perdre els nervis –cosa difícil atesa la seva serenor habitual– i l'àrbitre el va fer fora de la banqueta. Va ser just abans que un gol de penal increïble de Kiko Ratón donés la salvació al Girona (1-1). Aquell 19 de juny, Julià va anunciar que no continuaria com a tècnic del Girona. Dues setmanes després, ha arribat la jugada mestra: Julià fitxa pel Barça com a secretari tècnic professional.

Julià, de 47 anys, havia decidit l'estiu passat que era l'hora de volar tot sol, després de treballar al costat de diversos tècnics i acompanyar sobretot Víctor Fernández en les seves aventures a les banquetes. A finals d'octubre, el Girona el va reclamar per rellevar Cristóbal i fer-se càrrec d'un equip que feia mala pinta. Va assumir el repte i va liderar una nau que va haver de navegar contra molts elements, principalment pels impagaments. La permanència va arribar a última hora i Julià va patir com molt pocs, més pel seu sentiment cap al Girona que per la situació personal.

El tren que no esperava.

Feia mesos que Julià tenia decidit no continuar a Montilivi perquè no sintonitzava amb la manera de treballar. Quan va decidir que marxaria, tampoc podia imaginar de cap manera el tren que li passaria al davant. Quinze dies després de tancar la seva primera experiència com a màxim responsable d'una banqueta, Julià assumirà un repte majúscul. Després del Saragossa, torna a primera.

LA TRAJECTÒRIA

Narcís Julià i Fontané
Naixement:
24-5-1963, a Girona.
Trajectòria com a jugador:
Girona (formació i primer equip, amb el qual debuta amb 16 anys), Aragó (tres temporades a segona B) i Saragossa (nou temporades a primera). Obté una copa (1986). Penja les botes amb 30 anys.
Trajectòria a les banquetes:
Juvenil del Saragossa, segon entrenador del primer equip al Saragossa (amb Luis Costa, Txetxu Rojo, Juanma Lillo i Víctor Fernández) i del Porto (amb Víctor). Com a primer entrenador, a part d'una fase d'ascens a 2a B amb el Girona (2003), va arribar a Montilivi l'octubre de l'any passat i el va mantenir a 2a A.
Trajectòria als despatxos:
Torna al Girona l'estiu del 2001 amb Jordi Roche de president per ser el director esportiu i s'hi queda fins al 2004.

LA TRAJECTÒRIA

Albert Valentín i Escolano
Naixement:
17-2-1962 a Barcelona
Trajectòria com a jugador:
Després de passar per les categories inferiors del Barça i el filial, va fitxar el 1986 pel Figueres, on va jugar durant nou temporades seguides a segona A.
Trajectòria als despatxos:
Va assumir la direcció tècnica del Figueres (i de la FE Figueres) i s'hi va estar nou temporades més, fins al 2004, en què es va integrar a la secretaria tècnica de l'Espanyol. Després de treballar-hi cinc anys, en va marxar a mitjan temporada 2008/09.

Albert Valentín torna a tenir feina després del pas per l'Espanyol

La reestructuració de l'àrea tècnica blaugrana també va beneficiar Albert Valentín. L'exdirector tècnic del Figueres, ciutat on es va instal·lar fa 24 anys, no tenia feina des que va marxar de l'Espanyol, fa una temporada i mitja. Tot i que al club blanc-i-blau hi va modernitzar la secretaria tècnica i hi va preparar i desenvolupar el seu pla estratègic, després de la marxa de Paco Herrera hi va tenir un conflicte (no el deixaven treballar en el dia a dia). Ara, Valentín treballarà pel club rival de l'Espanyol, com a enllaç entre el futbol professional i el formatiu del Barça. Albert Valentín i Narcís Julià havien coincidit com a màxims responsables esportius del Figueres i el Girona, respectivament, a segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)