Barça

BARÇA

Més de mig equip

L'arribada de Narcís Julià com a secretari tècnic professional i d'Albert Valentín com a secretari tècnic d'enllaç entre el futbol professional i el futbol formatiu amplia la nòmina de tècnics gironins al Barça, que ja formen més de mig equip. Julià i Valentín s'afegiran a cinc tècnics de les comarques gironines que ja treballaven en el club blaugrana. Domènec Torrent, Carles Planchart i Jordi Roura formen part del cos tècnic de Pep Guardiola i analitzen els rivals del Barça, mentre que Pep Boada és cap dels observadors de jugadors de base que el club té arreu del món. Finalment, Francesc Tito Vilanova, antic jugador del Figueres a segona A, és el segon entrenador i ajudant de Pep Guardiola.

Vilanova, que havia estat tècnic del futbol de base blaugrana i va ser acomiadat amb l'entrada de Joan Laporta (i Sandro Rosell) el 2003, va tornar al club blaugrana –després de passar pel Palafrugell, el Figueres i el Terrassa– quan Guardiola va assumir la banqueta del filial. Des de llavors, el de Bellcaire és la mà dreta del de Santpedor.

De tercera a primera.

Amb Guardiola, el Barça va ampliar i reforçar l'organigrama tècnic. El tècnic va confiar plenament en el treball d'anàlisi de rivals de Domènec Torrent i Carles Planchart –van treure's el títol estatal a Melilla el 2003, igual que Narcís Julià–, que van passar de fer seguiment al detall de rivals de tercera divisió als del primer equip blaugrana. L'estiu passat, es va integrar al seu equip de scouting el llagosterenc Jordi Roura, que anteriorment havia fet de tècnic del futbol de base. Pep Boada també treballa en el club blaugrana, com a coordinador d'observadors del futbol de base. Abans, l'amerenc va dirigir el Barça C.

En el primer equip del Barça, també hi són l'exdavanter del Figueres i del Guíxols Aureli Altimira, un dels preparadors físics, i Pepe Costa, que treballa en el departament d'atenció al futbolista. Costa havia jugat de central en el Palamós a 2a A.

Un altre a punt?

Qui de moment no ha estat situat en l'organigrama tècnic del Barça és Pere Gratacòs. El de Besalú, però, s'hi podria afegir. L'exentrenador del Figueres i el Barça Atlètic i exseleccionador nacional és un home de confiança del president Sandro Rosell.

DE LES COMARQUES GIRONINES AL BARÇA

«Tito» Vilanova
Naixement: 15-IX-1961 a Bellcaire d'Empordà Càrrec: Segon entrenador Trajectòria: Format en el planter del Barça, Vilanova va jugar, entre altres equips, en el Barça Atlètic i el Figueres (2a A) i el Gramenet i l'Elx (2a B). Un cop es va retirar, va dirigir el Palafrugell (3a) i va ser el director esportiu del Figueres i el Terrassa (2a B).
Domènec Torrent
Naixement: 14-7-1962 a Santa Coloma de Farners Càrrec: Anàlisi tècnica i cercapromeses. Trajectòria: Va jugar en el Cassà i el Lloret, entre d'altres. Va diri- gir el Palafrugell cinc campanyes (1a catalana i 3a). També ha entrenat el Girona i el Palamós (2a B). Es va incorporar al cos tècnic del filial del Barça.
Carles Planchart
Naixement: 17-12-1965 a Arbúcies Càrrec: Anàlisi tècnica i cercapromeses Trajectòria: Va jugar en l'Arbúcies, el Farners, el Cassà i el Lloret. Com a tècnic ha fet tàndem en el Palafrugell, el Girona i el Palamós.
Pep Boada
Naixement: 12-2-1962 a Amer Càrrec: cap d'observadors del futbol de base Trajectòria: Format en el planter del Barça, Boada va jugar en el Figueres, el Palamós i el Girona. Va entrenar l'Amer, el Banyoles i el Barça C.
Jordi Roura
Naixement: 10-9-1967 a Llagostera Càrrec: Anàlisi tècnica i cercapromeses Trajectòria: Futbol de base del Barça i l'Hospitalet (tècnic) i el Barça B, el Barça (10 partits de lliga entre el 1988 i el 1990), el Múrcia, el Figueres i el Sant Andreu (jugador).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)