Barça

Tenen ànima

El Barça ja ha capgirat un resultat advers cinc vegades aquesta temporada, tres en la lliga i dues en la copa del Rei

A principi de curs, a l’equip li costava molt sobreposar-se després de començar perdent un partit

Començar els partits perdent no és el més idoni perquè t’obliga a fer un sobreesforç per capgirar un resultat en contra. I pot ser que a vegades no siguis a temps de completar una remuntada i que s’escapin punts o eliminatòries pel camí. Això és el que li passava al Barça de Koeman en els primers partits de la temporada i és un dels molts factors que expliquen per què l’equip està tan distanciat de l’Atlético de Madrid en la lliga i per què es van rebre tantes crítiques en aquells moments. Un equip que no és capaç de sobreposar-se a un resultat advers pot ser, també, un equip sense esma, sense capacitat de reacció, sense caràcter; en definitiva, sense ànima.

El conjunt blaugrana encara té moltes mancances perquè és un equip en creixement, però si alguna cosa ha demostrat en els últims partits és que ja sap reaccionar. S’ha convertit en un equip expert en remuntades, encara que l’ideal seria que no hagués de fer-ho tan sovint. Però això vol dir que és un equip amb capacitat de reacció i que no es dona mai per vençut. Això s’ha fet visible, sobretot en aquest inici del 2021, quan la millora en el joc s’ha fet més que evident.

L’equip ha capgirat un resultat en cinc ocasions aquesta temporada, i quatre han estat en l’últim mes. Per competicions, tres han estat en la lliga i dues en la copa del Rei, en què les eliminatòries eren a doble partit, i sense aquesta reacció el Barça hauria pogut quedar fora i ara, per contra, és a dos partits d’una final. La primera remuntada completa va ser contra la Real Sociedad a mitjans de desembre. El gol inicial d’Isak va ser neutralitzat per Alba, amb una magnífica rematada, i per De Jong, que iniciava amb aquest gol una sèrie de partits amb bona punteria. La següent remuntada va ser contra un altre equip basc, l’Athletic Club, a San Mamés el dia de Reis. Un gol de Pedri i un doblet de Messi van capgirar l’inicial d’Iñaki Williams. Muniain va marcar en el minut 90, però els blaugrana van aconseguir els tres punts. L’altra remuntada en la lliga va ser la de diumenge contra el Betis al Benito Villamarín. L’entrada de Messi al camp va ser clau per a la reacció de l’equip, però el gol decisiu va ser obra de Trincão, un futbolista necessitat de confiança i que de ben segur amb aquest gol en tindrà. Per a un davanter és difícil d’explicar fer el primer gol en el vint-i-setè partit que disputa.

Les altres dues remuntades han estat en la copa del Rei, contra el Rayo Vallecano, quan Messi i De Jong van capgirar el gol inicial de Fran García, i contra el Granada, en un partit de bogeria en què els blaugrana perdien per 2 a 0 en el minut 88. Els gols de Griezmann i Alba el van dur a la pròrroga i allà el Barça no va perdonar, amb un gol de cada jugador esmentat i un altre de De Jong.

La bona notícia és que anar al darrere momentàniament en el marcador no és sinònim de pèrdua de punts, com sí que passava a l’inici de temporada. Contra el Sevilla (1-1), l’Alavés (1-1), el València (2-2) i l’Eibar (1-1), els de Koeman també van començar perdent però només van ser capaços de salvar un punt. I contra el Getafe, el Real Madrid, l’Atlético i el Cadis, tots rivals que havien marcat primer, l’equip va acabar derrotat.

Millora però advertència

Aquesta estadística té una lectura positiva perquè significa que l’equip està guanyant caràcter per respondre a les adversitats i perquè també denota una millora col·lectiva com a equip i individualment, perquè alguns jugadors han fet un salt de qualitat important, com és el cas de De Jong o Dembélé, molt millorats ara en comparació amb els primers partits. Però això no amaga que al Barça li cal millorar per evitar haver de remar tant per aconseguir les victòries. El partit contra el PSG en els vuitens de la Champions és a la cantonada i ja se sap que en la màxima competició europea els errors es paguen cars i que haver-se convertit en un expert en remuntades potser no és suficient per continuar viu.

Barça-Real Sociedad 2-1
Athletic-Barça 2-3
Rayo Vallecano-Barça 1-2
Granada-Barça 3-5
Betis-Barça 2-3

EL MÉS POSITIU

L’equip ja pot presumir de tenir capacitat de reacció, caràcter i ànima

KOEMAN

“Els resultats ens han ajudat a creure i l’equip ha demostrat que té mentalitat”

INACABADES

Contra el Sevilla, l’Alavés, el València i l’Eibar l’equip es va quedar a mitges
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)