Barça

El 9 defenestrat

Memphis ha passat de ser una de les esperances del curs passat, a quedar-se sense el seu antic dorsal i tenir poc espai en l’atac blaugrana

Els fitxatges d’hivern i d’estiu converteixen el neerlandès en prescindible

El maldecap de la massa salarial està marcant els últims estius del Barça. Aquest any les palanques han permès fer inversions més grans, però el 2021 el club no va poder sortir al mercat com li hauria agradat. De les incorporacions que va fer l’entitat blaugrana, el fitxatge estel·lar va ser el de Memphis –Emerson, Eric Garcia, Agüero i Luuk de Jong van ser les altres cares noves–. El neerlandès era una petició expressa de Ronald Koeman, que finalment va quedar-se al Camp Nou uns mesos. Va arribar lliure i després de marcar 22 gols amb la samarreta de l’Olympique de Lió.

El neerlandès va aterrar amb bon peu a Barcelona. Va marcar en tres dels quatre amistosos que va jugar i se’l veia atrevit, regalant filigranes als espectadors. En el Gamper del dia de l’adeu de Messi, Memphis va marcar un gol i es va erigir com a protagonista sobre la gespa. Fins i tot hi ha qui es va atrevir a corejar el seu nom a les graderies de l’estadi Johan Cruyff. Una setmana més tard ho faria el Camp Nou. I és que l’inici de lliga de Memphis va ser prometedor: assistència contra la Real Sociedad, gol per empatar a San Mamés i gol decisiu per derrotar el Getafe. De mica en mica, l’espurna del neerlandès es va anar apagant, com ho va fer el Barça en els seus mesos més complicats amb les patacades que van acabar amb la destitució de Koeman i l’eliminació de la Champions. Malgrat tot, va continuar sumant gols i mantenint-se com a màxim golejador de l’equip. Però l’hivern va ser més cru per a Memphis, que es va lesionar i va desaparèixer de les convocatòries. Per si no n’hi havia prou, Ferran Torres i Aubameyang van reforçar la davantera i Dembélé va ser perdonat després de no acceptar l’oferta de renovació. El 9 va deixar de ser titular indiscutible i només disputava petites estones en la segona meitat. No es va rendir i va renéixer al mes de maig amb quatre titularitats i dos gols. Va recuperar la confiança i no va amagar-se davant dels micròfons, deixant clar que ell tenia contracte fins al 2023 i que volia continuar en el Barça per donar el millor d’ell mateix.

La realitat, mesos després, però, és una altra. El club ha invertit fort en nous davanters i Memphis ha perdut protagonisme, fins al punt que el seu dorsal se l’ha quedat Robert Lewandowski. “És una decisió de club”, va assegurar Laporta. El cert és que Memphis no és un jugador imprescindible per a Xavi i encara podria abandonar la disciplina blaugrana d’aquí al 31 d’agost, ja que té cartell en altres lligues. El neerlandès ha jugat pocs minuts aquesta pretemporada: 45 contra l’Inter de Miami –amb un gol i una assistència–, 28 contra el Madrid i el Juventus, 17 contra el New York Red Bulls –amb una diana– i mitja hora en el Gamper. L’aventura en el Barça podria durar menys del que Memphis volia.

INICI FORT

El neerlandès va ser clau en les tres primeres jornades de la lliga passada

FUTUR INCERT

Memphis té cartell i el club podria trobar-li una sortida abans que acabi l’estiu

ELS NÚMEROS

13
gols.
Va ser el màxim golejador de la temporada passada, juntament amb Aubameyang.

Bernardo Silva no tanca la porta

A tres setmanes de tancar-se el mercat, el Barça encara vol lligar algun fitxatge més, com ara el de Marcos Alonso. Un altre nom sobre la taula és el de Bernardo Silva, un dels objectes de desig de Xavi Hernández. Una operació complicada, que requereix una inversió alta, a banda d’alguna sortida en la plantilla del Barça que permeti alliberar massa salarial i fer caixa. És el cas de Frenkie de Jong, un futbolista que té en el Chelsea el seu gran pretendent. Mentrestant, Bernardo Silva es va pronunciar sobre el seu futur en una entrevista a ESPN. “Sempre he dit que estic feliç en el City, però no sé què passarà. La meva relació amb el club és molt honesta. He estat clar amb ells i saben el que vull. Si em quedo, donaré el millor de mi”, va explicar. El portuguès també va deixar clar que el City és un club que no reté jugadors. “No volen futbolistes que no estiguin contents. Ens diuen que si no som feliços podem marxar. Passi el que passi, segur que serà d’una manera molt respectuosa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)