Barça

Hi ha feina per fer

El Barça va acabar el derbi contra l’Espanyol enfadat amb l’actuació de Mateu Lahoz i amb la pròpia després de no saber sentenciar el matx

L’equip no perd el lideratge amb el duel contra l’Atlético a la cantonada

El Barça va acabar desguitarrat el derbi que va disputar contra l’Espanyol. El conjunt dirigit per Xavi Hernández va empatar el segon partit del curs al Camp Nou i no va tancar l’any 2022 amb el millor sabor de boca –no perdia punts davant la seva afició des de la jornada inaugural, contra el Rayo Vallecano (0-0). L’actuació dubtosa i la criticada gestió del partit de Mateu Lahoz no hi van ajudar, però tampoc el joc blaugrana, pla i sense l’efectivitat i la profunditat necessàries per tancar l’enfrontament després d’avançar-se en el marcador ben aviat, amb una diana de Marcos Alonso (7’). El Barça no va aprofitar ni els bons primers 30 minuts per sentenciar, ni la resta del partit, en què va abaixar la intensitat contra un Espanyol que va apostar per defensar-se sense tenir cap intenció d’estirar les seves línies tot esperant la seva oportunitat.

El Barça començarà l’any amb feina per fer. Si bé el punt sumat contra els periquitos li permet mantenir-se en la primera posició de la taula, el marge amb el Madrid ja no existeix i només la diferència de gols marcats i encaixats permet als de Xavi mantenir-se per davant. L’equip va semblar carburar en els primers compassos amb un incisiu Ansu Fati, que afrontava tot just la seva quarta titularitat en la lliga, i un batallador Gavi. Després del gol i amb alguna ocasió desaprofitada, l’apagada de llums va ser general i ni Lewandowski va tenir el millor dia. A més, l’aparició de Mateu Lahoz en els pitjors minuts dels blaugrana ho va acabar d’esguerrar tot. Marcos Alonso va tacar el seu bon partit amb un penal innocent i les presses no van ser bona companyia per a un Barça que va tornar a evidenciar falta de contundència per sentenciar abans dels avisos seriosos dels contrincants.

La brillantor d’Alonso

Si bé el punt és insuficient per a un Barça obligat a guanyar-ho tot, sobretot al Camp Nou i en un derbi contra l’Espanyol, una de les confirmacions que va deixar el matx és que Marcos Alonso s’està guanyant a pols la renovació. Jugant de nou en el perfil esquerre de l’eix central, el madrileny va fer la seva segona diana des que va començar el curs –la primera en la lliga–, va tenir molt a prop el 2-0 a centrada de Jordi Alba i va assistir a Lewandowski en una opció clara que el polonès va desaprofitar. Alonso va encadenar contra el conjunt blanc-i-blau la seva tercera titularitat en la lliga, amb l’aturada del mundial entremig, i els problemes físics dels seus competidors a la posició central amb independència del perfil. Tot això ha atorgat al defensa un protagonisme important que ha tingut una resposta òptima de l’exjugador del Chelsea, que en les set ocasions que ha estat damunt del terreny de joc en un partit del campionat de lliga el Barça no havia perdut encara cap punt.

Més efectius a la vista

Amb la recuperació de futbolistes que han de ser importants, sobretot Ronald Araújo, l’acumulació de minuts per part de Marcos Alonso serà, molt probablement, més repartida. L’uruguaià va rebre l’alta mèdica i va entrar en la convocatòria, tot i que no va gaudir de minuts en el derbi. I aquesta va ser l’altra bona notícia en clau blaugrana per afrontar un inici del 2023 frenètic, que començarà dimecres amb el duel de copa contra l’Intercity al Rico Pérez (21 h) i continuarà diumenge en una nova jornada de lliga al Civitas Metropolitano per enfrontar-se a l’Atlético de Madrid (també a les 21 h).

El Barça haurà de solucionar els problemes en la regularitat i la intensitat del seu joc si vol continuar, primer, viu en la copa i, després, mantenir el lideratge en la lliga davant d’un Atlético que li exigirà la millor versió possible tot i que no travessi el seu millor moment –el Madrid visitarà el dia abans, el 7 de gener, el camp del Vila-real de Quique Setién (a les 16.15 h).

DE MÉS A MENYS

L’aparició de Mateu Lahoz quan pitjor estava l’equip de Xavi va acabar d’esguerrar-ho tot

LA DADA

El Barça no havia perdut cap punt en la lliga amb Marcos Alonso damunt del terreny de joc

Set jugadors, lliures per negociar

Xavi té feina per fer damunt del terreny de joc, però als despatxos també hi ha fronts oberts, tot i estar lligats de mans i peus per LaLiga a l’hora de negociar renovacions i noves incorporacions. Amb el canvi d’any, fins a set jugadors són lliures de negociar nous contractes amb qualsevol equip. Els afectats són Memphis, Bellerín, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Marcos Alonso, un dels protagonistes de l’últim derbi, i els dos porters, Iñaki Peña i Arnau Tenas. De tots, els qui semblen més lluny de continuar són els dos primers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)