Ciclisme

Giro 2024: Pogacar contra el món

Ciclisme. L’eslovè és el principal favorit per vestir la ‘maglia rosa’ i fer el doblet Giro-Tour per primera vegada des del 1999. Això sí, tindrà rivals complicats com ara Cian Uijtdebroeks, Geraint Thomas, Romain Bardet i Nairo Quintana

El Giro d’Itàlia 2024 arrenca avui des de la localitat de Venaria Reale amb una etapa de 140 km fins a la ciutat de Torí. En aquesta edició, hi haurà dues cronos i set finals en alt amb un màxim favorit per emportar-se la cursa: el dues vegades guanyador del Tour de França Tadej Pogacar. L’eslovè busca el doblet Giro-Tour, cosa que no s’ha aconseguit des de l’any 1999.

Més enllà de Pogacar, hi ha altres candidats. Un d’ells serà el líder de l’equip Visma Lease a Bike, Cian Uijtdebroeks. Per part de l’equip Ineos, la referència serà Geraint Thomas. Per la seva banda, el Bora comptarà amb el colombià Daniel Felipe Martínez i l’alemany Florian Lipowitz. Per acabar amb les grans referències, en l’equip DSM hi ha un corredor amb podi en el Tour: Romain Bardet.

També hi participaran corredors com Julien Alapphilipe en l’equip Soudal Quick Step, Ben O’Connor en el Decathlon AG2R i l’andalús Juanpe López en l’equip Lidl Trek. Ja com a corredors secundaris, hi ha l’australià Lukas Plapp amb el Jayco AlUla, el veterà Domenico Pozzovivo amb Bardiani i el també local Antonio Tiberi amb Bahrain.

Finalment, l’equip Movistar buscarà l’assalt al podi amb els colombians Nairo Quintana i Einer Rubio com els principals corredors per a la classificació general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció