Barça

Resposta obligatòria

Després del paperot que va protagonitzar en la copa al feu de l’Intercity, el Barça visita l’Atlético en un partit en què si guanya es posarà líder en solitari amb tres punts d’avantatge sobre el Real Madrid i en què ha de retrobar-se futbolísticament

Si algun aspecte positiu té per als equips la voràgine d’aquest calendari, que posa partits cada tres dies, és que també atorga la possibilitat de rescabalar-se, tot seguit d’un mal dia, ben aviat. Amb això mateix es troba el Barça avui (21 h) al feu de l’Atlético; amb una oportunitat per fer net després d’un retorn postmundial que ha deixat força a desitjar. I és que el conjunt dirigit per Xavi Hernández va tornar amb un empat en la lliga en el derbi contra l’Espanyol (1-1) per acabar l’any i una victòria en la copa d’un pèl, en la pròrroga, contra l’Intercity (3-4), de primera federació, entre setmana. En tots dos partits, va oferir una versió descoratjadora; la més recent, a Alacant, va ser la més preocupant, després de ser incapaç de tancar un enfrontament que va anar guanyant tres vegades i encaixar tres gols contra un conjunt dues categories per sota. Al final va tirar l’eliminatòria endavant, però la sensació de rubor és irremeiable.

Els blaugrana, doncs, han de respondre, i ho han de fer ara, al Metropolitano. Contra un rival d’envergadura, tot i no passar tampoc un bon moment, els de Xavi necessiten retrobar-se futbolísticament i fer una actuació que els doni arguments per continuar creixent i –va lligat– guanyar. El triomf seria, a més, pur aire, ja que després de la derrota (2-1) al feu del Vila-real del Real Madrid, suposaria el lideratge en solitari amb tres punts d’avantatge sobre els blancs. I no s’entreveu senzill. Contrincant i escenari –el Barça només ha guanyat en una de les cinc visites que ha fet al Metropolitano– li compliquen la missió, però és que, a més, no tindrà Lewandowski. El davanter polonès, autor de 18 gols blaugrana en l’inici de campionat, és el principal, i gairebé únic, baluard golejador de l’equip, i avui comença a complir la sanció de tres jornades que li impedirà participar en el matx d’avui i també contra el Getafe (22/1) al Camp Nou i el Girona (29/1) a Montilivi. Al Barça li toca a aprendre a viure sense Lewy, i caldrà veure com ho fa i qui el relleva. Al camp de l’Intercity va ser un assaig en aquest sentit, i durant els 120 minuts de partit fins a quatre futbolistes van passar per la posició de 9, sense que cap mostrés unes prestacions convincents. Ni Ferran Torres, ni Memphis, ni Dembélé, ni Ansu Fati es van imposar, encara que el 10, el que menys va jugar i el que va fer l’últim gol de la classificació, s’entreveu, a priori, com el titular, escortat als costats per Raphinha i Dembélé. A la medul·lar Pedri, Gavi, Frenkie de Jong i Sergio Busquets es juguen tres places, mentre que en la defensa tornarà en la lliga Araujo, després de més de tres mesos de lesió i que ja va jugar a un bon nivell l’altre dia, i presumiblement estarà acompanyat per Christensen amb Kounde i Balde en els laterals.

No hi serà per al Barça Lewandowski, i tampoc Griezmann, és clar, a qui el club culer va vendre definitivament a l’Atlético per 20 milions d’euros al mes d’octubre. El francès, recuperat i reconegut al club colchonero, amb el qual ha fet 5 dianes en la lliga, és el jugador més transcendent d’un equip que té ara en Pablo Barrios un interessant migcampista de 19 anys, un altre element per il·lusionar-se. João Félix, que té el futur enlaire, amb una possible sortida en el mercat d’hivern en l’horitzó, també es preveu titular. El club roig-i-blanc, fora d’Europa, irregular en la lliga i malament pel que fa al joc, aspira a guanyar un xoc que li podria servir com a punt d’inflexió per esperonar-se a tots els nivells.

SENSE LEWY

Xavi no podrà comptar amb el seu golejador i tampoc amb Jordi Alba per sanció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)