Barça

Una etapa per oblidar

Retrobament. Quique Setién, ara al Vila-real, se les haurà amb l’equip que va dirigir durant set mesos i del qual va sortir per la porta del darrere

Quique Setién s’enfrontarà avui al Barça per primera vegada des que va ser destituït de l’entitat blaugrana ara fa gairebé tres anys. Serà un retrobament ple de tensió per tot el que va viure durant els set mesos que va estar al capdavant de l’equip culer i per com va acabar aquella etapa, en què encara hi ha ferides obertes i comptes pendents.

El 13 de gener del 2020, Quique Setién es va convertir en el tercer tècnic càntabre en la història del Barça. Va aterrar al conjunt català després de les seves anteriors experiències a les banquetes del Racing de Santander, el Polideportivo Ejido, el Logroñés, el Lugo, Las Palmas i el Betis, el seu últim equip abans de fracassar estrepitosament al Camp Nou. Setién va arribar per reemplaçar Ernesto Valverde, que va ser destituït per la directiva del club després de caure eliminat de la supercopa contra l’Atlético. El que aparentava ser l’inici d’un nou projecte d’èxit, va acabar sent un autèntic calvari per a l’entrenador que, als 61 anys, va ser acomiadat després de poc més de set mesos al càrrec. La contundent derrota contra el Bayern de Munic (8-2) en els quarts de final de la Champions va ser la gota que va fer vessar el got. En la lliga va dirigir dinou enfrontaments, amb un balanç de tres empats, tres derrotes i tretze victòries. Uns números discrets i que van deixar l’equip sense títol. En la copa tampoc van anar bé les coses. Van ser eliminats en els quarts de final contra l’Athletic a partit únic. Feia més de deu anys que el Barça no acabava una temporada en blanc. Més enllà dels mals resultats esportius, tampoc va aconseguir establir una bona relació amb les vaques sagrades del vestidor, com Gerard Piqué o Leo Messi.

Setién va ser destituït l’agost del 2020 amb dos anys de contracte per endavant. Aleshores, la junta directiva de Bartomeu no li va abonar la indemnització per haver trencat el contracte de manera unilateral. La disputa entre club i tècnic, que va arribar als tribunals, es va saldar amb un acord de quatre milions d’euros d’indemnització, quantitat que Setién encara no ha percebut íntegrament.

LA PRÈVIA

No és en absolut un partit especial, però sí que soc un gran admirador de la filosofia del Barça
Quique Setién
entrenador del vila-real
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)