Barça

Xavi: “Si demà quedem fora, serà una decepció molt gran”

El tècnic del Barça torna al camp que va ser escenari del seu debut europeu, a la temporada 98-99, quan tenia només 18 anys. Xavi Hernández buscarà tenir millor sort en el seu retorn a Old Trafford com a entrenador, tal com ha volgut explicar a la roda de premsa prèvia al duel contra el Manchester United de demà:

Claus del partit
“Demà és un partit molt difícil. El Manchester United és un dels millors equips d’Europa ara mateix i ho demostren en joc, en resultats... això és gràcies a un molt bon treball de l’entrenador, Ten Hag. Al Camp Nou van demostrar passió i ritme i nosaltres els hem d’igualar aquí. Sabem que és un escenari complicat, l’afició pressionarà moltíssim, però hem de mostrar personalitat, el nostre model de joc i una gran mentalitat per guanyar un equip gran a Europa. És un camp perfecte per donar mostres que el Barça pot competir a Europa”.
Alineació
“Ho tinc decidit. La idea no canvia independentment de si juguem amb 3 o 4 migcampistes perquè som un equip ofensiu, hem d’atacar els espais, entendre el joc i competir. Varia molt poc, només potser que els davanters són més d’u contra u, que els migcampistes són més pulcres i no perden tantes pilotes, necessitem potser menys transicions... depèn el que requereixi cada partit, podem fer una cosa o una altra”.
Sense Gavi ni Pedri
“Jo també destacaria la baixa de Dembélé, que és capital i marca diferències. Pedri és referència dins del terreny de joc, no perd pilotes, dona ordres al mig del camp, i Gavi és pura passió i intensitat, que és justament el que necessitem demà. Hi ha alternatives, ja sigui amb interiors, extrems...”.
Araujo
“Intento que s’atreveixi. Quan no domines la situació tens incertesa, però si aquesta pilota que el fixa va a un punta, doncs canvia el joc”.
90 minuts o més
“Tots els escenaris són possibles, podem anar a pròrroga, penals... la nostra idea no varia i és a d’anar al atac, ser protagonistes, pressionar-los a camp contrari i que ells no se sentin còmodes, però hem d’igualar la passió que l’United va posar al Camp Nou”.
Barça més segur a Europa
“Encara no podem dir que hem canviat, veurem demà si estem a l’alçada de l’Europa League, tot i que ens ha tocat el rival més dur al sorteig. Demà veurem on som, però no podem dir que hem tornat. Demà tenim un examen i això va de demostrar-ho al camp”.
Mentalitat
“Duels sense pilota, anar a buscar la porteria contraria, jugar sense complexes i oblidar-nos del que ha passat en els últims anys a Europa”.
Sergi Roberto
“Pot jugar a diferents llocs, és una seguretat perquè rendeix i sempre ho fa bé sigui en banda, de lateral, de pivot.. és una garantia i segur que demà serà important”.
Prioritats de títols
“Jo no puc tirar res. Aquí no estem per escollir títols, som el Barça. Tenim 4 trofeus i en portem un. Demà podem quedar fora d’un títol i seria una decepció molt gran”.
Pressió
“Sempre els hi dic que la pressió és per a mi com a entrenador. Demà molts ho donarien tot per jugar una eliminatòria així, així que és important que estiguin tranquils i controlin les emocions”.
Manchester en venda
“Tinc relació amb el sheik de Qatar pels 6 anys que he viscut allà i penso que si compra el club, faria un bon treball perquè és seriós i responsable, però és la llei de la oferta i la demanda”.
Rashford
“És excepcional i passa per un estat de forma extraordinari, però tractarem de fer el mateix a cada partit ofensivament i defensivament. El bloc d l’United és més important que un futbolista”.
Estat de forma de Lewandowksi
“Els davanters sempre necessiten marcar, però nosaltres mirem més enllà de gols i mirem com treballa, com assisteix, com ajuda l’equip... és un futbolista descomunal per a nosaltres i ens ha canviat la mentalitat com a club”.
Escenari imponent
“Estem amb il·lusió, ganes i amb bon estat de forma, espero donar la nostra millor versió, tot i que serà complicat, però tenim equip per passar de ronda”.
Casemiro i Varane
“Els dos són molt importants per a l’United, no només com a jugadors sinó també per la mentalitat, el ritme i l’experiència ja que estan acostumats a jugar aquest tipus de partits”.
Leo Messi
“Aquesta és casa seva i té les portes obertes. És un amic i estem en contacte permanent. A partir d’allà, dependrà molt d’ell, del que encaixi també per al club, però el millor futbolista del món sempre encaixaria a l’equip”.
Records de l’United
“Tinc molts records bons de l’United, ja sigui el meu debut a Europa, les finals de Champions guanyades... però em quedo amb Scholes, que és un dels millors migcampistes de la història i poc valorat”.
Cas Negreira
“Tot el respecte cap a Rummenige, però jo mai he sentit que m’hagin ajudat ni a Espanya ni a Europa a guanyar un títol”.
Pep Guardiola
“No he parlat amb ell aquesta setmana, però hi tinc molt bona relació. Tenim molt de treball així que segur que ens trobarem en altre moment i no avui o demà”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)