Barça

Més explicacions

Joan Laporta exposa el cas Negreira a Javier Tebas i als clubs de la lliga, que no queden convençuts amb el discurs

El Barça reitera que qualsevol dubte serà degudament contestat en seu judicial

És la setmana de les explicacions de Joan Laporta. Si dilluns va comparèixer per primera vegada des que va esclatar el cas Negreira per donar la versió del club, ahir ho va poder fer davant un dels blancs de la diana del president blaugrana, Javier Tebas, i de la resta de representants dels clubs de LaLiga. El màxim mandatari del Barça va retrobar-se amb el líder de la patronal en una assemblea extraordinària per tractar l’assumpte Negreira i va intentar convèncer tots els assistents de la innocència del Barça. Un discurs en la línia del que ja va explicar dilluns i en què va voler deixar clar que l’entitat no ha comprat mai àrbitres ni ha intentat influir en la competició. Unes explicacions que no van deixar satisfets els assistents, que qüestionen les conductes del Barça.

Així ho va manifestar Tebas. El president de LaLiga va informar que Laporta va explicar-se en una mena de debat amb la resta de màxims mandataris, sempre dins el respecte, evitant que es convertís en un interrogatori. “Laporta ha defensat que els pagaments no pretenien comprar àrbitres ni influir en res. La majoria dels clubs que han intervingut han dit que això no era normal ni habitual. No ha aclarit res. Cal continuar la investigació. No parlem d’un tema puntual, han estat 18 anys de pagaments i amb molts presidents implicats”, va afirmar Tebas. Dilluns, Laporta va carregar durament contra ell, assegurant que era un dels instigadors de la campanya després de no firmar l’acord amb CVC. Una guerra que va voler suavitzar. “He parlat amb ell. Sempre hi ha hagut comunicació amb el Barça; després, que tinguis més o menys feeling amb els presidents és normal. Ell deia que trobava a faltar que l’hagués trucat, però jo li he dit que era ell qui havia de donar explicacions”, va dir un Tebas que va saludar-se cordialment amb Laporta, a qui va voler agrair el gest d’explicar-se. “Potser ho hauria d’haver fet abans. Convencerà o no, però ha donat la cara”, va afirmar. També va aprofitar per defensar-se sobre les acusacions d’haver aportat una prova falsa contra el club blaugrana.

Poques hores després de l’assemblea, el Barça va emetre un comunicat afirmant que Laporta havia donat les explicacions per “respecte i cortesia als clubs professionals” i que tots els “aclariments i dubtes que puguin tenir LaLiga o els clubs seran degudament contestats en seu judicial, on LaLiga ja està personada”.

El paper del Madrid

En plena guerra entre Barça i Madrid –que s’ha personat en el cas–, arran de les paraules de Laporta, assegurant que el club blanc era “l’equip del règim”, i la posterior resposta del Madrid, Tebas també va ser preguntat per les tensions entre els dos clubs. A l’assemblea, un cop més, no hi va assistir Florentino Pérez. En el seu lloc hi va anar director general del club blanc i mà dreta del màxim mandatari madridista, José Ángel Sánchez, que no va intervenir durant l’exposició dels fets del cas Negreira. “No ha dit res, però no és important això. L’absència de Florentino? Si tenim tants conflictes hauria estat estrany que hagués vingut”, va dir Tebas, que va lamentar el conflicte generat en els últims dies. “És un debat que ha desviat l’atenció. La lliga no ha de dir res al respecte. Jo no hauria fet aquest vídeo. No aporta, com tampoc aporta el que va dir Laporta.”

Messi, per què no?

Més enllà del cas Negreira, Tebas va pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi al Barça. El president de la lliga va obrir la porta a l’argentí. “Tant de bo el Barça faci els moviments necessaris per tenir el control econòmic que permeti l’entrada de Messi. M’agradaria que jugués a la nostra competició i, pel que llegeixo, ell també ho vol”, va dir. Una operació que Tebas veu complicada avui dia pels problemes de fair-play financer de l’entitat blaugrana, però que no és impossible. “Queda molt. Estem pendents d’un pla de viabilitat. El que està clar és que no canviarem les normes de control econòmic. El Barça pot fer moviments. És complicat, però té la capacitat per fer-ho”, va cloure Tebas.

PORTA OBERTA

Tebas vol que Messi torni a la lliga i creu que el Barça té la capacitat de generar ‘fair-play’

Sense alineació indeguda de Gavi

El comitè de competició va desestimar les al·legacions de l’Elx, que reclamava alineació indeguda de Gavi en el partit que el Barça va guanyar al Martínez Valero. El comitè entén que no hi va haver cancel·lació de la llicència del jugador, que va haver de tornar a jugar amb el dorsal 30 després que el jutjat deixés sense efecte les mesures cautelars que havia ordenat i que havien permès al Barça inscriure’l al primer equip. El secretari general de la federació espanyola va comunicar a LaLiga i al Barça que s’havia de tornar “a la situació immediatament anterior a l’adopció de les mesures, restablint la seva inscripció en l’equip juvenil amb el qual tenia tramitada la llicència”. L’Elx té nou dies per presentar recurs a apel·lació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)