Barça

Dia gran a Londres

El Barça vol el primer punt de les semifinals contra el Chelsea

Stamford Bridge, seu de la reedició de la final del 2021

Chelsea i Stamford Bridge. Un equip i un escenari que evoquen records feliços al barcelonisme. Aquest Barça que està a dos partits de disputar una altra final de la Champions va alçar la primera i única que té actualment a les seves vitrines contra l’equip londinenc. Aquell 16 de maig del 2021, a Göteborg. Un 0-4 incontestable per donar un cop de puny sobre la taula del continent europeu: sí, el Barça també aixecava títols grans. Avui, gairebé dos anys després, el conjunt blaugrana torna a creuar-se amb l’equip blue (13.30 h, TV3/DAZN) en les semifinals. En joc, mitja plaça per a Eindhoven.

Les columnes vertebrals de tots dos equips continuen sent les mateixes, però el context i la història han canviat. D’una final a cara o creu, a un doble partit en què el Barça sap que afrontarà la tornada al seu estadi talismà: l’Spotify Camp Nou. Tot i això, avui les blaugrana hauran de combatre contra unes graderies de l’Stamford Bridge entregades al seu equip, sobretot després de l’heroica victòria davant el totpoderós Lió en la tanda de penals dels quarts de final. S’esperen més de 25.000 persones fent costat a un Chelsea que vol treure’s l’espina del 2021, desfer-se ara del subcampió i consolidar-se com un dels equips capdavanters del futbol actual europeu.

Totes a l’una

És un dia gran. És una cita important, una més, per a aquest Barça i per això totes les jugadores són a Londres. També Alèxia, que serà l’única absència en l’anada d’aquestes semifinals. Tothom espera amb candeletes la seva presència dijous vinent. De moment, animarà des de la grada. Amb la recuperació de Clàudia Pina i Mariona en els últims dies, Jonatan Giráldez disposa de més recursos per elaborar el seu onze. Ara bé, la de Montcada i Reixac acaba de rebre l’alta i Mariona només va sumar mitja hora contra l’Atlético. Per això, que el tècnic repeteixi el mateix onze dels quarts de final es presenta ara mateix com l’opció més viable, si bé no sorprendria que la balear tingués un lloc com a titular. Si no, Paralluelo seria l’escollida per acompanyar Graham Hansen i Oshoala, completament recuperada de les seves molèsties. La resta, l’equip de gala amb Paños, Bronze, Paredes, Mapi, Rolfö, Walsh, Aitana i Patri.

Per la seva banda, Emma Hayes afronta el duel amb baixes sensibles com per exemple les de Bright i Buchanan, líders de la defensa. Tampoc hi serà Kirby, si bé l’entrenadora anglesa ha recuperat aquests últims dies Pernille Harder, que arrencarà des de la banqueta després de diversos mesos d’inactivitat. Amb la danesa esperant el seu torn, seran Kerr, James, Reiten o Cuthbert les encarregades d’intentar fer mal a les blaugrana.

Tothom recorda el gol d’Iniesta a Stamford Bridge, però les jugadores de Jonatan Giráldez volen avui escriure una altra pàgina en aquest estadi. Que quan el barcelonisme senti el seu nom també li vingui a la memòria el dissabte 22 d’abril del 2023, quan el Barça va fer un pas més per acostar-se a una final de la Champions.

LES PLANTILLES

Giráldez suma recursos amb Pina i Mariona; el Chelsea té baixes importants

Hayes: “Hem de ser perfectes”

L’entrenadora del Chelsea, Emma Hayes, sap que guanyar el Barça és difícil. “Ens dona confiança haver eliminat el Lió. Hi ha expectatives, però respectem el Barça. Juga el millor futbol d’Europa i hem de ser perfectes”, va dir. Hayes creu que les coses han canviat des del 2021. “Els equips han evolucionat. Hem millorat i tenim més experiència.” L’anglesa va afirmar que les opcions del Chelsea passen per treure un bon resultat a casa. “És imprescindible. Anar al Camp Nou sense un avantatge o un empat seria complicat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)