Barça

El protagonista

Lamine Yamal

Del pati d’escola al Camp Nou

Lamine Yamal ja és història viva del FC Barcelona. Rècord absolut de precocitat. Debut històric. Encara no té l’edat permesa per tenir un contracte de treball, té prohibida l’entrada a discoteques o sales de ball on es consumeixin begudes alcohòliques, no té edat per conduir una moto de 125 centímetres cúbics, però sí que pot jugar a l’Spotify Camp Nou amb el primer equip del Barça davant 88.530 espectadors. Al futbol no es juga amb DNI. Joaquín al Betis, als seus 41 anys, i Lamine Yamal al Barça, amb només 15 anys i 290 dies. Partit de contrastos. Entre tots dos, 26 anys de diferència. Tota una vida. Joaquín va jugar ahir el seu últim partit al Camp Nou. Abans i després de la lesió va ser ovacionat. Es retira un mite. Però la gran ovació de la nit, amb el permís també de Dembélé i el seu retorn, va ser per a un adolescent nascut a Esplugues de Llobregat. Dorsal 41. Anotin el seu nom.

Lamine Yamal va arribar al club amb 7 anys. És cadet de segon any, però juga amb el juvenil. Ahir, contra el Betis, va complir un somni. Supera Vicenç Martínez, Ansu Fati, Bojan Krkic i Gavi. És ja el futbolista de tota la història del Barça més jove que ha debutat amb el primer equip en un partit de lliga. Una brutalitat. Trenca un rècord de precocitat que durava fa més de 82 anys, des que Vicenç Martínez va debutar, el 1941, amb 16 anys i 281 dies. Lamine Yamal és el cinquè jugador de tota la història de la lliga més jove que ha debutat, al darrere de Luka Romero (15 anys i 219 dies), Sansón, Irastorza i Óscar Ramón.

El nano va entrar en el minut 83 de partit per Gavi. La vida entre canalla. Baby Barça. Una imatge de pati d’escola trasllada tot un Camp Nou. El seu debut encara hauria pogut ser més màgic perquè va estar a punt de marcar, però Rui Silva el va apartar de la glòria. Va ser en el minut 83. Lamine Yamal li va robar la cartera a Montoya i la seva rematada la va treure Rui Silva. El Camp Nou s’hauria ensorrat. Ja tindrà temps per celebrar gols al temple. El futur és seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)