Barça

De quatre en quatre, i més

Hegemonia. El Barça continua imparable i sense rival en la lliga, i encadena el quart títol consecutiu i un total de 61 jornades guanyant

El domini i la superioritat del Barça en el futbol espanyol és un fet. Estem vivint l’era més gloriosa del conjunt blaugrana, que no només triomfa en les competicions estatals, sinó que també brilla a Europa jugant finals sense parar. La 2022/23 ha estat la vuitena lliga de la història de l’equip, la quarta de manera consecutiva. I no és el primer cop que ho fa. El Barça també va encadenar quatre lligues entre el 2012, quan va aixecar la primera, i el 2015. L’Atlético va agafar el relleu i el club blaugrana va intentar buscar la manera de tornar a regnar. L’aposta, amb els primers grans fitxatges i el talent de casa, va començar a funcionar de mica en mica fins a arribar als èxits entre el 2019 i avui, amb quatre finals de Champions, títols que cauen de les butxaques, una revolució social i futbolistes reconegudes per tothom i a tot arreu.

La vuitena lliga del Barça és la continuïtat de tot això. L’1 de juny del 2021 va ser l’últim cop que les blaugrana van perdre un partit de la competició estatal. Des d’aquell 4-3 a camp de l’Atlético, en un duel disputat menys de 48 hores després d’aixecar la copa de la reina, el conjunt culer ha encadenat 61 partits guanyant. Una ratxa única, 61. La constatació de la diferència entre el Barça i la resta i la bona feina que s’està fent. L’arribada del Madrid, segon classificat, ha generat rivalitat i duels igualats, però la distància encara és important. L’any passat, les de Giráldez ja van completar la lliga perfecta amb un ple de victòries en les 30 jornades disputades. Real Sociedad, Sevilla, Athletic i Madrid CFF són els obstacles abans de repetir la gesta. Les blaugrana s’han proclamat campiones firmant unes xifres espectaculars: 108 gols a favor i tan sols 5 en contra. Els registres ofensius han baixat respecte dels cursos anteriors, però l’equip ha estat tot l’any sense Alèxia i molts mesos sense Hansen. A més, l’estiu passat van marxar jugadores com ara Jenni o Martens, que aportaven molt en atac.

Celebració

La festa a l’estadi Johan Cruyff després de proclamar-se campiones va tenir continuïtat a la nit amb un sopar amb tota la plantilla i la presència del president. Joan Laporta; el mànager esportiu, Markel Zubizarreta, i el directiu Xavi Puig. El màxim mandatari del club blaugrana va elogiar els èxits del conjunt de Jonatan Giráldez. “Esteu fent història. Estem vivint aquest present esplendorós. Quan es pugui veure amb perspectiva històrica, tothom continuarà impressionat amb el que esteu fent”, va dir Laporta, que va reiterar l’aposta del club. “Continuarem invertint perquè cada vegada tingueu un equip encara més competitiu, que aquest nivell d’exigència que teniu no baixi”, va dir Laporta. El Barça ha anat de quatre en quatre, però ara mateix no té rival i l’hegemonia no sembla tenir final a curt termini. En vindran més.

ATAC I DEFENSA

103
Diferència.
Entre els gols anotats, 108, i els rebuts, 5. Una màquina ofensiva i un mur defensiu.

RÈCORD

61
Jornades.
Són les que encadena el Barça sumant els tres punts, des del 6 de juny del 2021.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)