Xavi: quart derbi, foto nova

Precedents. Xavi Hernández viurà tot just el seu quart partit contra l’Espanyol en dos anys, el segon a Cornellà, i ja s’haurà enfrontat a Vicente Moreno, Diego Martínez i ara a Luis García

L’Espanyol-Barça del dia 14 serà el quart derbi per a Xavi Hernández com a entrenador del Barça. El de Terrassa tindrà nou contrincant a l’àrea tècnica rival. Surt gairebé a rival nou per derbi, perquè en només dos anys ja s’haurà enfrontat a tres tècnics: Vicente Moreno, Diego Martínez i ara Luis García. Canvi de protagonistes constant en la fotografia oficial prèvia a cada derbi.

Serà el primer derbi per a Luis García. El primer derbi per a Xavi va ser el 20 de novembre del 2020. Aquell Barça-Espanyol decidit amb un gol de penal de Memphis (1-0) va coincidir, a més, amb l’estrena de Xavi com a entrenador del Barça. Aquell era el primer dia que s’asseia a la banqueta del Camp Nou i curiosament aquell ha estat l’únic derbi que ha guanyat com a entrenador. En els altres dos, dos empats. El Barça va salvar un punt la temporada passada a Cornellà-el Prat in extremis gràcies a un gol de Luuk de Jong en el minut 96 de partit (2-2, també van marcar Darder, RDT i Pedri), encara amb Vicente Moreno a la banqueta de l’Espanyol. En el precedent d’aquest curs, amb Diego Martínez, l’Espanyol va pispar dos punts al Barça al Camp Nou gràcies a un gol de penal de Joselu (1-1), en un partit jugat l’últim dia de l’any 2022. Aquell dia, pel Barça, va marcar Marcos Alonso. Va ser ell també qui va cometre la infracció en el penal a Joselu.