Barça

El resultat és secundari

El Barça perd contra la Real Sociedad i encaixa la primera derrota a la lliga a l’Spotify Camp Nou, el dia que celebra el títol de lliga amb l’afició culer

Dos gols similars, precedits de pèrdues blaugrana culminades en contraatacs dels ‘txuri-urdin’ condemnen l’equip orientat per Xavi, que troba a faltar Pedri i Araujo

BARÇA 1 REAL SOCIEDAD 2

REAL SOCIEDAD:Remiro; Elustondo, Zubeldia (Pachecho, 81’), Le Normand, Diego Rico; Ali Cho (Kubo, 58’), Zubimendi, Merino, Illarramendi (Gorosabel, 58’), Barrenetxea (Marin, 73’); i Sorloth (Carlos Fernández, 81’). BARÇA:Ter Stegen; Balde, Kounde (Marcos Alonso, 46’), Christensen, Jordi Alba; Kessié (Ferran Torres, 63’), Busquets (Eric García, 84’), Frenkie de Jong; Raphinha (Ansu Fati, 63’), Lewandowski i Dembélé (Pablo Torres, 86). GOLS:0-1 (5’) Merino. 0-2 (72’) Sorloth. 1-2 (90’) Lewandowski.ÀRBITRE:Alberola Rojas (col·legi castellanomanxec).T.G.:Als locals Lewandowski, Busquets, De Jong, i als visitants Illarramendi i Zubeldia.T.V.:Cap.PÚBLIC:88.049 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

No semblava a l’Spotify Camp Nou que el Barça acabés de perdre el primer partit de lliga com a local aquesta temporada. I és que era una festa. Incompleta, això sí, ja que va perdre (1-2) contra la Real Sociedad, encara que no va importar perquè va semblar per tot plegat una victòria de les grosses. Ja abans que l’àrbitre xiulés el final, amb la derrota consumada, l’afició blaugrana disfrutava, entonant diversos càntics, amb el “Campions, campions” com a favorit i fent l’onada. La desfeta va ser insignificant per a la parròquia culer –88.049 espectadors van assistir al feu barceloní–, que volia celebrar el títol de lliga. I ho van fer durant i, malgrat el resultat, i al final de l’enfrontament, amb Sergio Busquets, ovacionat en la seva penúltima presència a l’estadi, aixecant el trofeu, amb els parlaments del mateix capità i Xavi Hernández i la volta d’honor com a campions.

Abans d’això, però, va haver-hi futbol. I no va ser la millor versió del Barça, que va trobar a faltar Pedri i Araujo. El central, una assegurança defensant a camp obert i salvador de múltiples accions a l’emergència, i el migcampista, l’especialista entre línies i en l’última passada de l’equip, van ser baixes amb sengles molèsties musculars. En el lloc d’Araujo va jugar Kounde, avesat a can Barça a fer de lateral dret i que sempre acaba tenint problemes quan li toca jugar a l’eix de la defensa. Ahir, també. En el minut 5 va perdre la possessió en sortida de pilota – va ser imperdonable l’errada, realment–, l’hi va pispar Sorloth, que tot seguit va deixar sol Mikel Merino (5’) perquè marqués el 0-1.

La diana va colpejar els locals, que ho van buscar més a batzegades que no pas per joc. Dembélé, que per un regateig bo que feia encadenava tres embolicades, era el principal argument ofensiu, i no va funcionar. Fins al descans, però, tots dos equips van tenir oportunitats per marcar: el Barça a còpia d’aquesta insistència i la Real aprofitant els espais al darrere blaugrana i, també, falta de tensió.

Es va tornar a palesar aquest punt de falta de competitivitat en la segona part. És normal que això passés, perquè el Barça no s’hi jugava res, i la Real Sociedad, la presència a la Champions. I en una acció similar a la del primer gol, encara que no com a últim home, De Jong va perdre la pilota davant Zubimendi, que va armar un contraatac que ell mateix va acabar assistint per a Sorloth (71’), autor del 0-2. Aleshores, els de Xavi van intentar escurçar distàncies, però no va ser fins al temps afegit que Lewandowski (90’), amb una centrada de Ferran Torres, va marcar. Ja era massa tard. Igualment, tant hi feia. El Barça és el campió i el resultat, ahir, era secundari per a l’afició.

5’ Encara hi ha gent que no s’ha assegut al seu seient i el Barça ja perd. Pèrdua grollera de Kounde davant Sorloth, que cedeix a Merino, que marca el 0-1. 10’ “Messi, Messi, Messi, Messi”, a l’Spotify Camp Nou. Ja és el pa de cada dia.
15’ Reacciona el Barça. Centrada de Lewy, rematada de cap de Dembélé i aturada de Remiro.
16’ A punt de nou el conjunt blaugrana. Un xut franc de Kessié topa amb Le Normand.
26’ Lewy de cap a fora, després d’una gran jugada individual de Raphinha.
28’ Errada de Raphinha, que regala la pilota a Barrenetxea dins l’àrea. L’atacant de la Real xuta tou a les mans de Ter Stegen.
30’ Clara per a Ali Cho a passada de Sorloth. Atura Ter Stegen.
32’ Una altra per als visitants. Picadeta de Barrenetxea a fora.
57’ Poca acció en la segona part. Xut desviat de Dembélé.
66’ Sortloth gairebé sentencia de cap, rematant una centrada de Kubo en una falta lateral. El cop de cap se’n va fora.
71’ La Real fa el 0-2 via Sorloth. Un gol molt similar al primer. Ara, qui la perd és De Jong. Transita ràpid Zubimendi, que troba el noruec davant Ter Stegen.
81’ Diego Rico a punt d’anotar el tercer amb un xut creuat. Ho evita Ter Stegen.
90’ Marca Lewandowski, que escurça distàncies amb el 1-2. L’ariet polonès marca de cap després d’una centrada de Ferran Torres. No hi haurà temps.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)