Barça

El Barça i la Fundació.cat signen un acord per promoure i defensar el català a l’entorn digital

El Barça ha fet un pas en la defensa del català. El president de l’entitat, Joan Laporta, i la vicepresidenta institucional, Elena Fort, han signat aquest dilluns amb el president de Fundació.cat, Genís Roca, un conveni de col·laboració que uneix les dues entitats en el proper any per treballar conjuntament amb l’objectiu de desenvolupar aquells projectes que permetin una aliança estratègica entre les dues parts, en la promoció i la defensa del català en l’entorn digital.

Aquest acord impulsat pel departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club –en col·laboració amb el departament de data de l’àrea de tecnologia i transformació digital–, se centrarà en un projecte relacionat amb recuperar el posicionament del català als cercadors d’internet.

Des de fa uns mesos, les pàgines web en català han perdut presència en els resultats dels cercadors en favor de les versions del mateix contingut en altres idiomes. S’ha avançat en conèixer el motiu, gràcies a les nombroses consultes informals fetes a les empreses de cerca de particulars i d’entitats interessades. Les principals entitats de promoció i defensa del català s’han aliat per crear l’Aliança per la presència digital del català i estan dedicant recursos tècnics, de coneixement i de capacitat de mobilització per diagnosticar el problema i revertir-lo.

L’entitat sense ànim de lucre Fundació.cat ha assumit, amb el suport de la resta d’entitats i la implicació de la Generalitat de Catalunya, la confecció de l’informe inicial de situació. En aquest sentit, el Barça, actualment patró de la Fundació.cat, contribuirà a la cessió de dades per elaborar aquest informe. Fundació.cat és una entitat dedicada principalment a la gestió del domini.cat, al foment i a la promoció de la llengua i cultura catalanes a internet i la creació de solucions i serveis digitals de valor en la intersecció de les tecnologies digitals i la innovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)