Barça

El perfil

Marc Guiu

El 9 que falta al Barça

Marc Guiu difereix dels perfils que surten de la Masia i arriben al primer equip: és un davanter amb gol, mobilitat, de físic imponent i un treballador nat

Podrà jugar demà en la Champions contra el Xakhtar si el Barça ho notifica abans de la mitjanit d’avui

Puyol, Xavi, Iniesta, Messi, Piqué, Busquets, Sergi Roberto, Gavi, Balde, Fermín o Lamine Yamal. Són alguns dels últims jugadors que han anat deixant la Masia i que s’han consolidat en el Barça o tenen la intenció de fer-ho. Centrals amb bona sortida de pilota, migcampistes dotats de l’ADN blaugrana o extrems experts a jugar enganxats a la banda. Com ells, molts d’altres que han acabat tenint més sort en altres clubs. Però el club sempre ha tingut problemes per trobar un davanter centre. Sempre s’ha hagut de buscar a fora, tant el titular com el suplent. Marc Guiu, un 9, difereix del jugador que acostuma a arribar al primer equip. Quantes vegades els entrenadors han tingut problemes per resoldre la baixa del davanter centre titular? El mateix Xavi ha hagut de situar-hi futbolistes que no juguen allà. A vegades cal buscar solucions, i la va trobar a casa amb el jugador de Santa Maria de Palautordera.

Quan un noi que ha arribat amb set anys al Barça, ha passat per gairebé totes les categories, arriba un dia al primer equip i acaba marcant el gol de la victòria en la seva estrena, només es pot pensar en la bona feina que s’ha fet i es fa a la Masia. Si als 34 segons de debutar amb el primer equip reps la pilota i l’acabes enviant al fons de la xarxa, vol dir que el gol el tens a la sang. “Tota la vida ha fet gols. Sempre quedava pitxitxi en la categoria que fos”, comenten a aquest diari exentrenadors de la casa. Però Marc Guiu no és només un golejador, malgrat sumar-ne un total de 7 aquesta temporada –6 amb el juvenil i el de diumenge–. “És el típic davanter que al Barça no tenim, un 9 que falta. A part del gol, és molt treballador. Pressiona, treballa, és pesat amb els defenses... No para. No es desconnecta del joc, al contrari. Ha treballat des de ben petit. El Marc és el que sempre acaba estirant el carro, fent gols. L’actitud, tant si és titular com si no, és la mateixa. Té moltes ganes”, ens expliquen.

El gol contra l’Athletic Club va ser atacant l’espai i guanyant l’esquena a la defensa visitant, però Marc Guiu també és un rematador d’àrea. “És davanter d’àrea perquè està atent, és un rematador, però com que té mobilitat li agrada anar a l’espai i desmarcar-se. En el Barça moltes vegades no hi ha espais, però quan hi són li agrada aprofitar-los perquè està molt actiu sempre. Pot fer les dues coses”, ens comenten. La seva cama bona és la dreta, però l’esquerra no li va gens malament i ja hi ha fet algun gol aquesta temporada.

Marc Guiu, de físic imponent amb els seus 1,87 metres d’alçada, només té 17 anys, però el veuen preparat mentalment gràcies a un bon entorn i a la seva actitud de treballar sense descans. “Si juga molt, perfecte, però si té pocs minuts també ho donarà tot. Porta deu anys en el club i sempre ho ha fet”, comenten. De moment, Guiu ha pogut fer la seva estrena. Xavi compta amb els joves, però no tots acaben estabilitzant-se en el primer equip. “Dependrà de com es comporti quan tingui oportunitats. Però és molt important que les tingui”, afirmen.

Objectiu: Europa

Després del debut somiat en la lliga, ara Marc Guiu té l’oportunitat de tenir els primers minuts en la Champions. Per això el Barça ha de notificar a la UEFA la seva inscripció a la llista B de jugadors abans d’aquesta mitjanit. Si és així, el davanter podrà entrar en la convocatòria per al duel contra el Xakhtar, que podria significar un pas gairebé definitiu cap als vuitens.

Gol històric
Amb l’estrella Lewandowski mirant-s’ho des de la grada, Marc Guiu només va necessitar dos tocs i 34 segons per marcar.
7
gols,
ha fet aquest curs. N’ha marcat 6 amb el juvenil i el que va anotar contra l’Athletic Club en el debut.
10
anys
fa que va arribar al Barça, quan en tenia només 7.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)