Barça

Xavi: “És un partit vital, els tres punts són claus pel nostre objectiu”

El Barça afronta demà el tercer partit de la fase de grups de la Champions contra el Xakhtar (18.45h) amb l’objectiu d’aconseguir una nova victòria i continuar liderant el grup H. L’entrenador blaugrana, Xavi Hernández, ha comparegut en roda de premsa en la prèvia d’aquest matx, on ha parlat d’entre altres coses de les nombroses baixes que té l’equip i del rival. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Importància del partit

“Per a nosaltres és un partit vital. Molt transcendent per la possible classificació pels vuitens de final. Aquests tres punts de demà són claus per l’objectiu nostre que és passar de grup. Analitzant el Xakhtar crec que tenim un rival difícil perquè és un rival dinàmic, fort físicament, molt ben dotat tècnicament i que no tenen por. Van a l’atac, juguen amb alegria i crec que demà ens poden posar amb problemes. És un partit d’aquests que si pensem que serà fàcil i senzill tindrem les de perdre”.

Lesionats

“No estan al 100% i per això encara no estan en la llista de convocats. Les evolucions i les sensacions ens diran. No ha canviat res. Continuo sent optimista que pugui arribar algun jugador pel dissabte”.

Pedri, 2 mesos lesionats

“Les sensacions són les que són. Intentem evitar que hi hagi una recaiguda perquè això seria molt difícil a nivell mental per qualsevol jugador i, per això, anem amb més peus de plom. Està amb el timming que creiem convenient des del primer dia”:

Li preocupa la tendència de criticar els àrbitres?

“No m’agrada que es condicioni a l’estament arbitral. Els hem de deixar treballar tranquils, és una feina molt difícil. S’equivoquen, algunes vegades a favor altres en contra però els hem de deixar treballar i ajudar. Crec molt en l’honestedat dels àrbitres i els hem de deixar treballar tranquils”.

Influència de Gündogan a l’equip

“Està fent un bon inici de temporada. Estem contents per com s’ha adaptat a l’equip, el lideratge que té. Ens està donant una pausa i una tranquil·litat... Qualsevol pilota que passa per ell millora, entén molt bé al que volem jugar. És un futbolista que no té preu. Tenir-lo al camp és una garantia i una tranquil·litat. És fonamental en la nostra manera d’entendre el joc”.

Lesionats per encarar els pròxims partits

“No és l’escenari ideal, però és la situació que tenim. Tenim molts lesionats, Gavi està sancionat... No estem per queixar-nos, sinó per competir i jugar millor que la primera part de l’altre dia. No serà una excuses tenir moltes baixes”.

Què perd l’equip sense Gavi?

“Està a un nivell altíssim tan amb pilota com sempre. Està madurant moltíssim. Demà el trobarem a faltar, i més en partits d’aquest nivell”.

Demà és un dia propici per fer proves?

“No és moment ni de provatures ni de fer coses rares. És el moment de ser pràctics i que es vegi el nostre model de joc. No farem cap novetat important”.

Podrem veure a un gran Barça tot i les nombroses baixes?

“Jo vull pensar que sí, i estic convençut que l’equip malgrat que les baixes pot donar la cara i jugar bé a futbol. El model de joc és lo important i no varia en absolut”.

Retorn de Txigrinski

“Encara no he parlat amb ell. En tinc molt bon rocord. Com a persona és extraordinari, i com a jugar va tenir la desgràcia de la competència que és jugar al Barça i no va ser fàcil per ell. Va ser un canvi cultural per a ell i va ser una etapa difícil”.

Marc Guiu

“En el cas de Marc, Fermín, Lamine, crec que són persones humils. No necessiten cap extra de tocar de peus a terra. La humilitat en el futbol és una de les coses que marca la diferència. Tots treballen molt fort, volen millorar. Veuen oportunitats d’entrar al primer equip i de trumfar i, per tant, no hi veig cap problema en la gestió a nivell humà”.

El planter blaugrana torna a estar en el seu punt més àlgid?

“Sí, segurament. Crec que La Masia sempre ha format part dels millor Barça de la història. És un honor que al planter es treballi tan bé. Hi ha una generació molt bona i això ho hem d’aprofitar. El jugador de casa sempre té un plus de compromís i implicació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)