Barça

El clàssic pot esperar

CHAMPIONS · El Barça farà avui l’últim assaig abans del gran partit de dissabte contra el Real Madrid, amb el Xakhtar de Txigrinski com a rival a batre i amb el 9 de 9 com a objectiu

Primer el Xakhtar i després el Madrid. L’himne de la Champions tornarà a sonar a Montjuïc per segona vegada en la història. Més d’un mes després del 5-0 contra l’Anvers, el Barça buscarà la seva tercera victòria en aquesta fase de grups i la segona al Lluís Companys. Sumar el 9 de 9 és el doble propòsit que s’ha marcat la plantilla, tant en la Champions com en la minisèrie de partits contra l’Athletic, el Xakhtar i el Real Madrid. El Barça vol consolidar-se al capdavant del grup H i busca també arribar al clàssic en una bona dinàmica de resultats, tot i les baixes. Per fer-ho, haurà de guanyar aquesta tarda el Xakhtar (18.45 h, Movistar Liga de Campeones), en un dels partits avançats de la jornada europea. Horari poc habitual i rival conegut. En les tres temporades anteriors, el Xakhtar Donetsk havia quedat enquadrat en el grup del Real Madrid i ara està en el grup del Barça. Serà el primer partit de Champions de Darijo Srna com a entrenador del Xakhtar –va debutar el passat cap de setmana en la lliga amb un 3-0 contra el LNZ Cherkasy– i significarà també el retorn de Dmitró Txigrinski a Barcelona 14 temporades després. El central ucraïnès no s’espera que sigui titular. Als seus 36 anys, no ha debutat encara en aquesta edició. Matviyenko, amb molèsties, Rakitskyi i Bondar es juguen els dos llocs a l’eix de la defensa. El davanter Danylo Sikan i el lateral Konoplya estan apercebuts de sanció i si veuen una cartolina groga a Montjuïc es perdran el Xakhtar-Barça del dia 7 de novembre a Hamburg.

El Barça afronta el partit contra el Xakhtar amb el confort de ser líder de grup, sense angoixes del passat, i amb l’oportunitat d’aplanar clarament el seu camí cap als vuitens. La temporada passada l’equip blaugrana va arribar al doble enfrontament seguit contra l’Inter de Milà sabent que s’ho jugava tot després de perdre a Múnic. Ho va fer també amb baixes importants. Sense Kounde ni Araujo, el Barça no va superar el mur de l’Inter. Ara tampoc té Kounde, però sí que té Araujo i Christensen, i un reconfortat Iñigo Martínez: el seu bon partit contra l’Athletic li ha permès llepar-se les ferides del dia del Mallorca i guanyar crèdit. Xavi haurà de decidir quina és la parella de centrals, mirant de reüll també el partit contra el Madrid. Marcos Alonso podria entrar en el lateral i Balde, descansar amb vista al clàssic. La resta, pocs canvis. Un d’obligat, l’entrada de Lamine Yamal pel sancionat Gavi, expulsat en la visita a Porto.

Guiu, al mundial sub 17

En la convocatòria de Xavi per al duel contra el Xakhtar repeteix Marc Guiu, l’heroi inesperat de l’últim partit de lliga contra l’Athletic. També hi són Hèctor Fort, Pau Cubarsí, Aleix Garrido i Marc Casadó. En el cas de Marc Guiu, Hèctor Fort i Pau Cubarsí, tots tres han estat convocats juntament amb Pau Prim, Andrés Cuenca, Marc Bernal, Quim Junyent i Juan Hernández per disputar el mundial sub 17 que es disputarà a Indonèsia a partir del 10 de novembre fins al 2 de desembre. El Barça és el club que més jugadors aportarà (8). L’Espanya de José Lana jugarà la fase de grups del mundial contra el Canadà (dia 10), Mali (13) i l’Uzbekistan (16).

DESCANS PER A GAVI

La baixa de Gavi per sanció farà que Lamine sigui titular; també ho serà Araujo

REPETEIX MARC GUIU

Guiu, després del gol a l’Athletic, es manté en la llista, abans de l’èxode a Indonèsia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)