Barça

Xavi: “Hem de ser més fidels que mai a la nostra identitat”

Després de la derrota contra el Xakhtar, el Barça està obligat a reaccionar i convèncer abans de l’aturada de seleccions. Per això, caldrà derrotar l’Alavés a Montjuïc (16.15h). El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, ha reconegut que l’equip no ha jugat bé en els dos darrers duels i que cal recuperar l’ordre sobre la gespa. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit de demà

“L’afrontem amb la màxima il·lusió i amb ganes de retrobar-nos amb el joc. Últimament, no hem estat fins i hem fet dos partits dolents, hem de ser honestos. No hem estat bé en el joc i hem guanyat un partit i n’hem perdut un altre. Hem de recuperar les bones sensacions, ordenar-nos més i ser fidels a la nostra identitat. Pensem que així arribaran els resultats. L’Alavés? És un equip rocós, intens i agressiu. Domina el joc directe, té les idees molt clares i no serà fàcil”.

Què exigeix?

“El mateix de sempre. Jugar bé, ser superiors al contrari, dominar el partit i fer moltes coses bé en atac i en defensa. Aplicar tot el que hem anat treballant durant aquests dos anys i, sobretot, aquesta temporada. Hem d’exigir el màxim. Això és estar al Barça”.

Pla per retrobar sensacions

“És el moment de l’entrenador i dels jugadors. Cal reaccionar i fer un pas endavant, però tampoc inventarem res. Hem de ser més fidels que mai a la nostra identitat. Ens hem anat desordenant i hem de tornar a tenir aquest ordre que ens dona els conceptes clars per atacar i defensar bé. Hem de recuperar el joc posicional com a concepte general”.

El bloqueig mental

“Ve perquè no estem ordenats al camp. Crec que el problema és més futbolístic que mental. Els jugadors estan preparats, volen guanyar. Hi ha un vestidor sa. Hem parlat aquests dies i l’equip vol guanyar, és un grup fantàstic. He estat en molts vestidors i és dels millors a nivell humà. En això no hi ha dubtes. El bloqueig ve perquè no estem ben situats. Tenim clar que volem millorar i tant de bo es pugui fer a partir de demà i ho vegi tot el món”.

“L’actitud no ha faltat mai, ni les ganes de guanyar. Estan tots molt units. Anem pel bon camí”.

Ha parlat amb Laporta?

“Parlem després de cada partit. Si jo soc positiu, ell ho és més. Està tranquil, amb l’equip. Té la màxima confiança en nosaltres. Tranquil·litat i a continuar treballant. Estem units amb el president, amb Deco i amb l’àrea esportiva”.

Moment més delicat des que va arribar?

“No. El pitjor va ser l’any passat. Aquest any no té res a veure. No és una crisi ni res per l’estil. L’any passat sí que es podia parlar d’una situació delicada, però sense arribar a ser una crisi tampoc. Jo he viscut aquí situacions terribles i ara no és aquest moment. És un sotrac. Sabem el diagnòstic i veurem si som capaços de recuperar el joc que ens identifica. Estic bé, tranquil. Res a veure amb l’any passat”.

Com està Xavi?

“M’heu donat pals tota la vida i un s’acostuma i es fa gairebé immune a la crítica. És normal, és el Barça. Estem en un moment en què cal acceptar la crítica. La realitat és que portem dos mal partits i no hem estat a l’altura de les circumstàncies. Això funciona així. Per desgràcia, un s’acaba acostumant”.

Cal mà dura?

“Jo soc de fuetades [riu]. És un tema d’ordre, no cal cridar. No soc de cridar. Si m’enfado, ho faig, però no soc així. Intento convèncer amb les idees. Aquest equip ho ha fet. Venim d’aconseguir títols la temporada passada, jugant bé en molts moments. Cal ser més constants. Ni abans era mà dura ni ara és fluixa. És un tema de convèncer. Aquest no és el motiu principal pel qual l’equip no ha estat bé”.

Lewandowski

“Està bé. Està acusant aquesta falta de joc posicional, d’estar tots a lloc. No hem atacat bé i no l’hem nodrit de les pilotes com fem normalment. No ha tingut ocasions clares. Hem d’intentar que participi molt més”.

Què és el més positiu de tots aquests últims dies?

“Fa quatre dies que no escolto res. El més important és diagnosticar què passa a l’equip, no pensar en què diuen i què no. Hi ha gent que voldrà que guanyem i gent que voldrà que perdem. Això és el Barça, l’entorn és així. Sé on estic. Em dedico a entrenar els jugadors, fer que recuperin la moral i el joc que ens ha fet tenir una identitat. Res més. Em centro en això”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)