Barça

Xavi: “Hi ha un nerviosisme exagerat que afecta els jugadors”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha reconegut que l’equip no ha millorat el joc com s’esperava, però també ha assegurat que les crítiques de la premsa estan afectant els jugadors. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit

“Volíem començar anant endavant, no enrere. Buscàvem una segona pilota i ser més verticals, però Gündogan ha perdut una pilota que normalment no perd i s’ha generat una transició. Sabíem que era el punt més important d’ells i que buscaven això. Encaixes als 18 segons i has de remar el doble. És un error que no podem concedir, és inacceptable. Per fer un resum d’aquest tram de temporada, diria que estem regalant moltes coses i això ens està passant factura. Hem perdut punts a Mallorca i Granada i en portaríem més. Generes i marques, però regalem massa coes i no pot ser perquè has de remar el doble o el triple. Es genera una inseguretat en els jugadors que no és bona i ho hem vist en la primera part”.

El moment de l’equip

“Estem baixes i no és el millor moment de la temporada. Malgrat tot, hem tret dos partits que se’ns havien posat molt lletjos. Al descans els he dit que estiguessin tranquils i no fessin cas a l’entorn. Que juguessin a futbol, que són bons. Estaven més tensos del normal per tot el que es genera al voltant de l’equip. És injust. Estem jugant amb gent molt jove, tenim baixes, no estem en el millor moment i som els primers que som autocrítics, però tot això no suma i genera nerviosisme. És normal que no veiem la millor versió dels futbolistes. No juguen alliberats. A la segona part, sí. Hem vist el que volem”.

“Mai ho veig negre. No sé si és una virtut o un defecte. Busco solucions als problemes perquè els jugadors estiguin a gust al camp. No és fàcil. Ara no gaudeixen i a mi no m’agrada això com a entrenador. No és l’escenari ideal. Cal recuperar la gent. L’aturada ens pot anar bé i, a partir d’aquí, seguir competint. Però amb tranquil·litat. L’any passat estàvem molt pitjor. Hem de ser autocrítics, però les notes són a final de temporada”.

Crítiques de la premsa

“Si afecta? Sense cap mena de dubte. Es generen situacions i escenaris que no són reals. M’ha passat a mi i els hi passa a ells. Hi ha una negativitat que no és bona ni positiva i això afecta. Hi ha un nerviosisme exagerat i els jugadors noten una tensió que fa un mes no hi era. És difícil gestionar-ho. Els afecta massa el que es diu”.

Consell als jugadors

“A mi no m’afecta perquè no jugo. Als més veterans tampoc, estan curtits, però als joves sí. Jo nerviós m’hi poso poc, però els veig tensos. No es menjaran a ningú. A mi em van dir que jo era el càncer del Barça i estic aquí fent d’entrenador. Els he dit això. És injust. Venim de guanyar dos títols i l’equip i els jugadors mereixen un crèdit. Estem malament, sí, però hem tret un partit que s’ha posat molt lleig. Valoro el caràcter de l’equip i la personalitat. És el camí”.

Falta el futbol

“Avui venia convençut que milloraríem. La millora és poca, no és suficient. Hem d’exigir més als jugadors perquè donin la millor versió i trobar-nos, però estic convençut que anirem cap amunt. Hem tret partits sense estar bé. Això vol dir que tenim caràcter, mentalitat guanyadora i fe”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)