Més a prop

UEFA Women’s Champions League. El Barça supera el Rosengard amb comoditat i suma tres punts que l’acosten molt als quarts de final. Martina debuta a Europa i marca el sisè gol

ROSENGARD 0 BARÇA 6

BARÇA:Paños; Bronze, Marta, Engen (Martina, 66’), Ona Batlle; Walsh, Aitana (Vicky López, 66’), Patri (Bartel, 78’); Mariona, Paralluelo (Pina, 65’) i Brugts (Dragoni, 78’). ROSENGARD:Mukasa; Brown, Obaze, Anardóttir, Wik; Jansson (Persson, 83’), Bredgaard (Sprung, 74’), Öling; Larsson, Schough (Stojanovska, 90’+2) i Andersson. GOLS:0-1 (16’) Wik, en pròpia porteria. 0-2 (37’) Paralluelo. 0-3 (44’) Patri. 0-4 (62’) Aitana. 0-5 (73’) Mariona, de penal. 0-6 (90’+1) Martina.ÀRBITRE:Monika Mularczyk (polonesa).T.G.:a Jansson.

Entre el fred congelat de Suècia, el Barça es va encarregar de posar-hi temperatura amb un bon partit, un bon joc i una golejada. Del fred, al calent. Perquè, amb la victòria contra el Rosengard, els quarts són una mica més a prop. De fet, el bitllet per a la pròxima fase de la Champions League podria segellar-se la pròxima setmana si els resultats acompanyen. Els precedents i l’experiència fan que sigui impensable imaginar un resultat que no sigui un triomf. Per tant, pot ser qüestió de dies.

Amb Marta fent parella de centrals amb Engen i amb Graham Hansen estalviant-se els 90 minuts, el Barça va necessitar poc temps per oblidar-se de la temperatura gèlida de Malmö i posar-se a dominar. En un camp de gespa artificial, i on l’Eintracht va suar per emportar-se els tres punts, les blaugrana van trobar-se amb un dels molts guions de partit durant el curs: rival junt i a tenir paciència fins a trobar l’escletxa per fer mal. Amb Walsh, Aitana, Patri i Mariona combinant curt i ràpid per dins, i amb l’ajuda de Salma i Brugts en atac, el Barça es desempallegava de les jugadores sueques mitjançant velocitat en el joc. La sensació era que un gol ho desencadenaria tot, i així va ser. Aitana va enviar una centrada i Wik va tenir la mala sort d’introduir la pilota dins la seva pròpia porteria. Ara bé, les blaugrana van tenir un ensurt just després, quan entre Paños i el travesser van negar el gol a Andersson en un contraatac ràpid. Espolsada aquesta acció, les de Giráldez van bolcar-se en atac i Salma i Aitana van avisar. L’aragonesa acabaria trobant el premi en una combinació deliciosa del Barça. Un, dos, tres, quatre i cinc. Mariona per a Walsh. Control i passada per a Ona, aventurant-se a l’atac com li agrada. Centrada al primer toc i rematada al fons de la xarxa de la veloç extrem. Un gol marca de la casa, trobant espais on ningú els veu. Encara abans del descans, torn per a la protagonista d’Eindhoven. Patri Guijarro va fer un dels seus xuts impossibles des de la frontal per fer el tercer.

Moment del filial

El present del Barça és preciós. Quatre finals de Champions en cinc anys, dos títols europeus i infinitat en el futbol espanyol. Referents dins i fora del camp. Arreu del món. Reconeixements individuals i col·lectius a tort i a dret. L’equip té jugadores joves que formen part del pal de paller, però és que les que pugen generen optimisme. La segona part d’ahir n’és un exemple. Després del 0-4 d’Aitana i el 0-5 de Mariona, de penal, Giráldez va començar a moure la banqueta per donar descans a les jugadores amb més minuts. Vicky López ja no sorprèn, però ahir van produir-se tres debuts en la Champions: Dragoni, Bartel i Martina. Aquesta última, cridada a tenir protagonisme davant les baixes en defensa, va tancar la golejada rematant de meravella un córner al primer pal. Si Giráldez mira al filial, té on triar. Això, en un equip com el Barça, que juga tants partits, i amb les lesions que no paren d’atacar, és una benedicció. Diumenge, lliga. Dijous, nova cita i, probablement, una classificació en joc. Els quarts serien el millor regal de Nadal.

VESTIDORS

Volíem guanyar i hem fet un gran partit en un camp difícil
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
Objectiu complert. Ara queden dos partits abans de Nadal i sortirem a guanyar-los