Barça

El protagonista

João Félix

Amb marcar no n’hi ha prou

El gol de João Félix a Mestalla serveix per sumar un punt insuficient. El Barça necessitava els tres per no deixar escapar ni el Girona ni el Madrid, que encara han de jugar. Marcar a plaer després d’una combinació perfecta entre De Jong i Raphinha, dos dels millors ahir a la nit, va servir de ben poc. En l’aspecte col·lectiu, però també en l’individual. Perquè João Félix continua fent-ne una de freda i una de calenta, i majoritàriament acostumen a ser de les primeres. Fa dues setmanes va meravellar tothom contra el Porto i l’Atlético. Potser va ser la motivació extra del rival del Benfica i de l’exequip, la que li va insuflar l’energia per brillar sobre la gespa i ser decisiu, però aquesta actitud és necessària cada setmana.

A València, el portuguès va tornar a ser el que posa nerviós. Per Mestalla sobrevolaven les paraules de Griezmann o de Simeone. La famosa constància. Un partit no és suficient. I potser tenen raó, perquè la realitat és la que és. João Félix va estar absent i negat al llarg de tot el partit. Perdent pilotes fàcils per pecar d’egoisme i de frivolitats innecessàries. Errant controls i arribant tard a la pressió. Fent desesperar Xavi, que tot i així va apostar per ell d’inici malgrat que ja havia fet un mal partit contra el Girona. Ara bé, el terrassenc, que li va corregir força coses durant l’enfrontament, el va acabar substituint per un Ferran Torres que va generar molt més que el portuguès amb molts menys minuts de joc. El valencià tindrà més o menys encert –continua sent el segon màxim golejador de l’equip, malgrat que les xifres són baixes–, però aporta un punt extra d’actitud que a João li falta massa vegades.

El 14 del Barça va marcar, sí, però només va haver d’empènyer la pilota. El seu somriure des de dins la porteria mentre la resta de companys s’abraçaven amb Raphinha, en una celebració estranya, curiós. Va marxar molest quan va ser canviat per Ferran. Ni el seu nom, ni els diners que pot arribar a costar, ni el seu caràcter han d’impedir a Xavi donar-li un toc en forma de suplència si és necessari per activar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)