L’1x1 del Barça a Mestalla

Per Oriol Tortajada

Iñaki Peña (90’)
ATENT
No va tenir cap responsabilitat en el gol de l’empat d’Hugo Guillamón i va salvar l’equip ja abans del minut 2 davant un xut de Yaremchuk, després d’una badada col·lectiva. Però la dada fa mal: vuit gols rebuts en els últims tres partits.
Cancelo (90’)
ASSOCIATIU
Retorn al seu hàbitat natural al carril dret. Bona comunicació amb Raphinha, associant-se bé entre tots dos. Va ser vertical i va ajudar també a tenir superioritat numèrica al mig del camp. Poc exigit per Diego López en aquella banda.
Araujo (90’)
FERM
El millor en defensa un dia més. Va jugar de nou amb màscara protectora, diferent això sí que la utilitzada el dia del Girona i que aquell dia es va acabar traient. Fort en els duels directes. Líder. Però amb un Araujo no n’hi ha prou.
Kounde (90’)
TEBI
Sense les fissures dels dies del Girona i l’Anvers, però també sense la fiabilitat que se li ha vist en altres etapes al Barça i sobretot al Sevilla. Urgeix que recuperi el seu alt nivell. Tendre en algunes accions.
Balde (90’)
OFENSIU
Segona titularitat en els últims quatre dies. Se li demana profunditat i ahir la va tenir, però li va faltar delicadesa i encert en l’última passada, allò que tan bé feia Jordi Alba. Bonic duel amb Fran Pérez en aquella banda.
Gündogan (81’)
TENDRE
Xavi va decidir contenir Pedri i alliberar Gündogan. Va jugar a prop de l’àrea rival i va tenir arribades interessants arribant des de segona línia, però va pecar del que li falta a aquest equip: contundència en la rematada.
De Jong (90’)
PRECÍS
El millor home del mig del camp. Seva va ser la genial passada a Raphinha amb l’exterior de la bota en l’origen de l’acció del 0-1 i seva la ser una altra gran passada a l’espai que Ferran va malbaratar. Serà baixa contra l’Almeria.
Pedri (90’)
ENDARRERIT
Va tenir una clara oportunitat de gol en el minut 33 de partit però va rematar alt per damunt del travesser de la porteria de Mamardashvili. Més endarrerit del que és habitual. Xavi el va acostar a Frenkie, en la base de la jugada.
Raphinha (90’)
GENERÓS
Autor de l’assistència del gol del Barça. En el 0-1 va picar molt bé a l’espai i va donar el gol fet a João Félix. Hauria pogut fer el gol de la victòria en el minut 82, però Mamardashvili i Yarek el van allunyar de la felicitat.
Lewandowski (90’)
ACTIU
Continua amb la seva mala ratxa fora de casa i continua amb el punt de mira desviat. Ahir almenys va fer aquell pas endavant que se li demana. Molt participatiu. Va generar. Gran rematada acrobàtica en el minut 28.
João Félix (72’)
OPORTÚ
Seu va ser l’únic gol del Barça, un dels gols més senzills de la seva carrera. Li deu un pernil a Raphinha. Només va haver d’empènyer la pilota. Un gol sense la transcendència del fet els dies del Porto i l’Atlético, malauradament.
Ferran Torres (18’)
ESCRIDASSAT
Xiuladíssim per la seva antiga afició en el seu retorn a Mestalla. Ja va passar la temporada passada i es va repetir ahir. Venia de marcar contra l’Anvers i només entrar al camp per João Félix va tenir el gol a les seves botes, però va rematar al cos de Mamardashvili.
Lamine Yamal (9’)
DISCRET
Per actitud, ell i Marc Guiu van ser segurament els dos únics futbolistes que podríem rescatar del drama a Bèlgica i mereixia la titularitat per una qüestió de continuïtat. Xavi li va donar pocs minuts i va passar de puntetes per Mestalla.