Barça

UEFA WOMEN’S CHAMPIONS LEAGUE

Eixugar-se les llàgrimes de manera èpica

“Us en devem una” era el missatge que el Barça transmetia als culers després de perdre la final de la Champions de Torí del 2022. Si aquest equip es posa una cosa al cap, la fa. Un any després de caure contra el Lió per enèsim cop, les jugadores i el cos tècnic es van eixugar les llàgrimes –almenys les de tristesa– per donar pas a l’alegria més immensa per aixecar la segona. El com es va aconseguir, hi dona més mèrit. Del 0-2 al descans, omplint Eindhoven dels fantasmes del passat, al 2-2 en un minut i quaranta-set segons màgics en què Patri Guijarro va començar a inscriure el nom del Barça en la copa. Rolfö ho va confirmar. Alèxia, després de la lesió, aixecava el títol més esperat. Un èxit més per a un equip etern que ha viscut un final de 2023 mogut amb la marxa de Markel Zubizarreta, l’anunci de l’adeu de Giráldez, les lesions d’Alèxia i Mapi, i la incertesa per les renovacions. Però el 2023 ha estat històric.

El triomf d’una generació
La selecció espanyola, liderada per les jugadores del Barça, va tocar el cel amb el seu primer mundial. Deien que eren capritxoses, però el temps va donar la raó al que exigien. Les jugadores que van decidir plantar cara a tota una federació, van demostrar sobre la gespa que eren les millors. Com es facin les coses des de fora, marcarà els possibles èxits futurs.
L’enèsima obra de Pep
La llegenda de Pep Guardiola necessitava poc més, però ell va sumar-hi arguments amb el triplet –i el mundial de clubs– amb el City, amb una Champions recordada pel 4-0 magistral sobre el Madrid en semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)