Barça

Aitana Bonmatí i la tempesta perfecta

Aitana ha situat Sant Pere de Ribes al mapa en un 2023 en què ho ha guanyat absolutament tot i s’ha consagrat com la millor futbolista del món

El 2023 ha estat l’any d’Aitana. La vitrina li ha quedat petita. Premis i més premis. Un any de somni, absolutament irrepetible, i una espiral contínua de reconeixements. Guanyadora de la Pilota d’Or que atorga France Football, el mundial amb Espanya, i la Champions, la lliga i la supercopa amb el Barça, tot d’una tacada. També escollida MVP de la copa del món disputada a Austràlia i Nova Zelanda i millor jugadora de l’última edició de la UEFA Women’s Champions League. Guardonada també amb el Golden Player Woman 2023 de la revista Tuttosport. Aitana ha situat Sant Pere de Ribes en el mapa. També a casa ha rebut una allau d’homenatges, amb el premi Aldo Rovira i el trofeu a la millor jugadora catalana de la temporada recollit en l’última Gala de les Estrelles del Futbol Català, entre d’altres. En aquesta última gala Aitana va admetre que encara no ha tingut temps per aturar-se, pensar i assimilar tot el que li ha brindat aquest 2023. Va dir que quan es retiri, amb la perspectiva del temps, segurament donarà més valor a tot el que ha aconseguit aquest any a nivell col·lectiu i individual. L’atrau en un futur la vida als despatxos. Veu en la direcció esportiva d’algun club el seu futur professional, però el seu present és la pilota i als seus 25 anys s’ha consagrat ja com la millor futbolista de l’actualitat.

La important lesió de genoll d’Alèxia Putellas va oferir a Aitana el context necessari i oportú per emergir de manera definitiva. Sense Alèxia, totes les mirades i tots els focus van recaure en ella i el seu lideratge en el Barça i en la selecció ha estat incontestable. Un lideratge apassionat des del futbol i ferm des de la paraula, perquè Aitana ha parlat clar quan ha tingut l’oportunitat de fer-ho. El seu discurs de denúncia, enèrgic, crític i reivindicatiu, pronunciat al Fòrum Grimaldi de Mònaco en la gala de la UEFA, amb motiu de tota la polèmica del cas Rubiales, figura en un lloc d’honor a la videoteca com un dels grans moments esportius del 2023. Tolerància zero contra l’abús de poder en una relació laboral i fre al masclisme.

Aitana estrenarà ara calendari amb l’arribada del 2024, però la vida continua igual. El 15 de gener l’espera el seu primer The Best.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)