Barça

BARÇA

Cara de nen i fusta de gran central

Felicitat a Salamanca i nit gran a Estanyol. Al poble ja poden presumir de tenir un veí en el primer equip del Barça. Pau Cubarsí, als seus 16 anys, va debutar ahir en partit oficial en la copa. Somni acomplert i victòria. Amb ell són quatre ja els debutants del planter a qui Xavi ha concedit l’honor aquesta temporada. Cubarsí entra en el club de Fermín, Marc Guiu i Hèctor Fort.

Fill de família de fusters, Pau Cubarsí pertany a la generació del 2007. Quan Xavi Hernández va guanyar la Champions del 2009 a Roma, Cubarsí encara prenia el biberó. Quan es va fundar l’Unionistas de Salamanca el 2013, ell tenia aleshores només 6 anys. Són dades impactants per ajudar a entendre la precocitat que viu aquest Barça, que mira cap a La Masia sense vertigen. Noms com Lamine Yamal i Marc Guiu fa temps que estan en boca de tothom i Hèctor Fort i ara Pau Cubarsí són els dos últims a emergir.

La sanció d’Araujo i les lesions d’Iñigo Martínez i Marcos Alonso van propiciar el context ideal perquè Xavi mantingués Cubarsí en la convocatòria després d’haver format ja part de l’expedició de Riad en la supercopa. I les molèsties de Christensen li van donar l’última empenta. El danès es va quedar al vestidor després del descans i Cubarsí va actuar al costat de Kounde en la segona meitat. Amb 16 anys va demostrar fusta de gran central. Sempre ben perfilat i segur amb la pilota. Amb el dorsal 33 a l’esquena va tenir una actuació sense fissures. Havia tingut minuts ja en l’amistós del Barça contra l’América, a Dallas, però ahir va ser el seu gran dia. Va actuar al perfil dret i això va obligar Kounde a ressituar-se al lloc de Christensen. Xavi va donar el perfil natural al jove per donar-li més seguretat. Va estar impecable. Concentrat, precís i també expeditiu com en l’acció de la targeta groga vista per una clara falta a Héctor Nespral. Dolç debut.

45
minuts jugats
1
targeta groga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)