Barça

La història comença avui

Supercopa. El Barça vol aconseguir el que ningú ha pogut fer mai, que és guanyar els quatre títols als quals aspira i tancar el cicle de Jonatan Giráldez amb una nova fita. El primer, el pot aixecar avui

La supercopa busca amo i el Barça busca fer història. L’equip de Jonatan Giráldez pot alçar avui contra el Llevant (20 h) el primer títol de la temporada. No serà l’últim. La lliga està més que encarrilada i la copa, si es perd, no serà als despatxos. La Champions és sempre la cirereta a la qual s’aspira. Aquest equip ho ha aconseguit tot: ha guanyat, ha omplert el Camp Nou dues vegades i s’ha convertit en un referent social. Ha canviat la història, però la vol fer més gran. Perquè malgrat aconseguir èxits temporada rere temporada, el Barça mai ha aixecat els quatre títols en joc. Sempre se n’ha escapat un, per un motiu o altre. L’any passat només ho va impedir l’alineació indeguda de Geyse i la sensació és que aquesta temporada pot ser la bona. I encara més sabent que el líder de la banqueta, Jonatan Giráldez, marxarà un cop ja no quedin més partits per jugar-se. Tancar el cicle del gallec amb l’èxit més gran seria preciós. Aquesta història per escriure i, tant de bo, amb final el 25 de maig comença avui.

Primer i segon

Els dos millors equips de la lliga, primer i segon classificat, s’ho juguen a una carta a Butarque. Serà el segon cop que es trobaran en una final. L’anterior ocasió va ser en la copa, l’any 2021 i també a Butarque. Llavors, 4-2 per segellar el triplet del Barça de Lluís Cortés. Aquell any, només es va escapar la supercopa. Qui sap si tornar a derrotar el conjunt granota al mateix estadi és la millor manera d’iniciar la conquesta dels quatre títols als quals aspira el conjunt blaugrana. Aquesta temporada encara no s’han trobat, però el conjunt valencià arriba motivat després de superar l’Atlético per 1-3. El duel es va decidir en la pròrroga, amb la qual cosa l’estat físic s’iguala força, ja que el Barça va competir un dia després i també ha tingut menys descans.

S’espera que Jonatan Giráldez repeteixi el mateix onze que va derrotar el Madrid en les semifinals. El que, en el dia d’avui i amb les baixes que té l’equip, seria titular en una hipotètica final de la Champions. Amb Mariona i Salma com a armes imprevisibles en atac, amb la seva mobilitat i el seu magnífic estat de forma. Totes dues van marcar dos gols contra les madrilenyes. Acompanyades per una Graham Hansen que no va destacar com altres dies, però que sempre apareix. La resta, Cata, Bronze, Engen, Paredes, Ona, Walsh, Aitana i Patri. Un onze de memòria. Per cert, Sandra Paños va abandonar abans d’hora l’entrenament previ a la final per molèsties.

Un títol per arrencar l’any 2024 amb força per afrontar el que queda. Cap a les deu de la nit, si no hi ha pròrroga, hi haurà nou supercampió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)