Barça

La PB Els Tamarells reforça la cultura

La penya mallorquina, una de les més nombroses, ha augmentat la seva activitat de caràcter cultural i divulgatiu

El local de la Penya Barcelonista Els Tamarells (Federació de Penyes de les Illes Balears) va ser el marc a finals de gener de la presentació del llibre ‘Cultura i pràctiques escolars a la Mallorca de postguerra (1939-1949)’, de l’autor mallorquí Gabriel Barceló, doctor en pedagogia per la UIB i investigador de la història de l’educació. L’acte de presentació de l’obra, que va rebre el premi Font i Roig d’assaig 2023 per part de l’Ajuntament de Maria de la Salut, va estar encapçalat pel president de la PB Els Tamarells, Sebastià Oliver, i va tenir una nombrosa assistència dels membres de la penya.

També hi van participar Miquel Àngel Manresa, administratiu de la UIB, que va explicar el currículum de Gabriel Barceló al detall; i l’exprofessora Maria Faustina Barceló, que va relatar en primera persona les històries de les escoles d’aquella època de postguerra civil espanyola. L’acte va concloure amb el torn de dubtes i preguntes per part dels assistents, que van generar un breu col·loqui que va permetre conèixer més de primera mà com es va viure una època tan complicada a les escoles mallorquines.

Promoció de la cultura

Aquest acte s’emmarca dins l’Àrea Cultural de la PB Els Tamarells, creada l’any passat i encapçalada per Miquel Tur. Durant l’últim trimestre del 2023, aquesta àrea ja va promoure les presentacions de diversos llibres, com ara ‘Illes escapçades’, de Margarida Solivellas, i ‘El cercle de Felanitx’, de Miquel Barceló. Totes dues van formar part de la commemoració del 20è aniversari de l’entitat barcelonista. La penya ja treballa en futures presentacions, com ara la del divendres 16 de febrer, també al local de la PB Els Tamarells. L’obra serà ‘El camino más largo’, escrita pel penyista Bernat Xavier, que relata la seva història real de superació com a triatleta professional i també com a músic.

La PB Els Tamarells és un dels millors exemples de la labor de difusió cultural i històrica que les penyes barcelonistes duen a terme als seus respectius territoris, sempre amb el suport i la promoció per part de les Federacions Territorials i la Confederació Mundial de Penyes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)