El protagonista

Marc-André ter Stegen

Cal més rodatge

Marc-André ter Stegen va tornar a defensar la porteria del Barça 91 dies després. Ho va fer lluint el braçal com a capità per la baixa de Sergi Roberto i es va emportar cap a casa tres gols d’un Granada, penúltim en la classificació, que fins ahir només n’havia marcat vuit com a visitant en tota la lliga. Tretze gols en tretze partits de lliga havia rebut el vigent Zamora de la competició abans de la lesió a l’esquena (ràtio senzilla d’un gol en contra per partit) i tres d’una tacada en va encaixar ahir en el retorn. Aquest continua sent un Barça extremament fràgil en defensa i Ter Stegen, tres mesos després, ho va patir en primera persona. El Granada és ferm candidat al descens –només dues victòries en tot el campionat– i en aquesta lliga, en el còmput global dels dos partits, li haurà marcat cinc gols al Barça i li haurà fet perdre quatre punts. La dada és desoladora.

Ter Stegen va ser castigat per partida triple, per Ricard Sánchez, Pellistri i Ignasi Miquel. En l’1-1 Ricard Sánchez el va afusellar al primer pal i en l’1-2 Pellistri va marcar a pler després de la passada d’Uzuni. En els dos primers gols va estar venut i en el tercer va arribar a tocar amb la mà la rematada de cap del capità del Granada, fent una gran intervenció en primera instància, però després de tocar la pilota també al pal, li va colpejar l’altra mà i va acabar entrant.

Se’l va veure notablement nerviós amb els peus en els primers quinze minuts de partit, amb tres passades errònies en la sortida de la pilota, cosa poc habitual en ell. Va deixar també dues aturades de mèrit: va evitar un nou gol de Pellistri aturant el xut de l’uruguaià amb el cap, aguantant bé el tipus al primer pal, i va col·locar una gran mà davant Uzuni en el minut 81, en una acció que hauria pogut significar el quart gol del Granada.

“M’he trobat bé en línies generals. Els primers minuts estava una mica tens, és normal després de tant de temps. Marxo enfadat perquè no podem encaixar tants gols, hem d’estar tots més endollats”, va dir. En efecte, preocupa aquest Barça de cara a la batalla imminent a Nàpols. A Vigo, últim assaig per a Ter Stegen i el Barça.