Barça

A la pantalla d’inici

El Barça es troba en el mateix escenari que fa dos anys: amb la classificació per a la Champions com a objectiu real i immediat

Amb el Madrid a deu punts, la voluntat de competir per tots els títols s’ha esfumat en menys d’un mes

Sensació de pas enrere. D’objectius grans, a objectius de mínims, com en el 2022. L’empat del Barça contra el Granada deixa la lliga encara més impossible. Si vuit punts ja es veien com una distància gairebé insalvable, els deu que treu el Real Madrid al conjunt de Xavi Hernández semblen ja definitius. Sobretot tenint en compte el moment que passa l’equip blaugrana, incapaç de millorar la seva versió i deixant escapar punts de forma incomprensible contra rivals de menor pes. El tècnic terrassenc estava convençut que la seva decisió d’anunciar que deixarà la banqueta quan acabi la temporada, tindria conseqüències positives. Que els jugadors farien un pas endavant i jugarien més destensats. Però el Barça té molts problemes de joc i mentalitat que no se solucionen així.

L’empat contra el Granada és l’enèsima patacada del curs. Aquesta, però, té conseqüències en la classificació. La disputa del Madrid-Girona hauria pogut permetre al Barça retallar la distància amb algun dels dos rivals, però la victòria dels blancs i l’ensopegada blaugrana només han complicat més la situació dels de Xavi, que en menys d’un mes s’han acomiadat de la supercopa, la copa i, amb gairebé tota seguretat, de la lliga. El mateix tècnic ho apuntava en la roda de premsa posterior, quan va lamentar el fet de perdre l’oportunitat d’acostar-se al Girona, segon classificat. “Avui hem fet un altre pas enrere. Hem comès errors que no m’explico. Estem enfadats. Avui el culer marxa enfadat. Jo el primer. El vestidor està fotut. Hem perdut una oportunitat d’acostar-nos al segon lloc”, afirmava. Un segon lloc que queda a cinc punts quan podria estar a tres. I és que els blaugrana ja han perdut 21 punts des de començament de lliga, que són 24 jornades. L’any passat, en 38 en va perdre 26, dels quals nou es van deixar escapar quan l’equip ja era campió i no s’hi jugava res.

Adeu als títols

“Segueixo aquí perquè s’han complert els objectius. A mi em fitxen, venen a Qatar i em diuen que el club està molt malament i que hem de quedar quarts, quedem segons. L’any passat l’objectiu era guanyar la lliga. Es guanya la lliga i també la supercopa. Aquest any l’objectiu és guanyar títols; se n’ha perdut un, ja vaig demanar perdó. L’objectiu és guanyar copa, lliga i Champions, i si no es compleixen els objectius jo seré el primer de dir “fins aquí”. Aquesta és la meva realitat, la resta m’importa ben poc. Estem molt més a prop de l’èxit que de la derrota.” Això deia el tècnic terrassenc el passat 17 de gener, just abans d’enfrontar-se a l’Unionistas de Salamanca en la copa. Feia tres dies de la humiliació contra el Madrid en la final de la supercopa i faltaven pocs dies per a la derrota a San Mamés i l’anunci de la marxa de Xavi. L’escenari ha canviat. Amb catorze jornades per disputar, l’objectiu més real i immediat del Barça és un altre: assegurar, com més aviat millor, la classificació per a la pròxima Champions. Un déjà vu de la primera mitja temporada de Xavi al club.

Calendari exigent

El discurs de la construcció i d’anar pel bon camí s’ha esfumat. Després de guanyar la lliga i la supercopa el curs passat, semblava que el Barça només podia fer passos endavant en tot, però ha passat exactament el contrari. Els blaugrana, amb l’eliminatòria contra el Nàpols en l’horitzó, no poden adormir-se si volen tornar a escoltar l’himne de la Champions el curs vinent. La lluita amb l’Atlético i l’Athletic, els dos candidats a disputar-se la plaça amb el Barça, és una realitat. El Girona, amb cinc punts més que els de Xavi, ho té millor que els barcelonins, els madrilenys i els bilbaïns. En aquest sentit, els blaugrana s’han d’enfrontar als tres equips, i també al Madrid. Ara bé, tots quatre duels són a domicili. Quatre estadis que fan por. Ni Madrid ni Atlético han perdut a casa; el Girona i l’Athletic només ho han fet contra els d’Ancelotti. Després de Celta, Nàpols i Getafe, el Barça tornarà a San Mamés el diumenge 3 de març (21 h). Un estadi on ja va caure fa poc en els quarts de la copa. Mallorca i Nàpols, de nou, seran les dues parades abans de visitar el Metropolitano el cap de setmana del 16 i el 17 de març, just abans de l’aturada de seleccions. En tornar, el Barça rebrà el Las Palmas i visitarà Cadis just abans d’afrontar quatre partits d’alçada: Madrid al Bernabéu, València a casa, Girona a Montilivi i Real Sociedad a casa. Tot plegat amb, potser, una eliminatòria de quarts de la Champions pel mig. La lliga acabarà amb Almeria, Rayo i Sevilla. Per aquelles dates, l’objectiu hauria d’estar més que complert, però cal un canvi que fa setmanes que urgeix i que no acaba de produir-se.

Celta - Barça
17/2 - 18.30 h
Nàpols - Barça
21/2 - 21 h
Barça - Getafe
24/2 - 16.15 h
Athletic Club - Barça
3/3 - 21 h
Barça - Mallorca
9/3 - horari per determinar
Barça - Nàpols
12/3 - 21 h
Atlético - Barça
16 o 17 de març
Barça - Las Palmas
30 o 31 de març
Cadis - Barça
13 o 14 d’abril
Real Madrid - Barça
20 o 21 d’abril
Barça - València
27 o 28 d’abril
Girona - Barça
4 o 5 de maig
Barça - Real Sociedad
11 o 12 de maig
Almeria - Barça
14, 15 o 16 de maig
Barça - Rayo Vallecano
18 o 19 de maig
Sevilla - Barça
25 o 26 de maig

LA REFLEXIÓ

Hem fet un pas enrere. Hem perdut una oportunitat d’acostar-nos al segon lloc
Xavi Hernández
entrenador del barça

EXIGÈNCIA

El Barça ha de visitar el camp dels quatre equips que estan a dalt amb ell

LA DADA

21
punts
ha perdut el Barça en lliga. El curs passat en va perdre 26, dels quals 9 van ser amb el títol al sac.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)