Barça

Mirant el segon lloc

El Barça dormirà aquesta nit com a segon classificat si venç a Montjuïc el Getafe de Bordalás, al qual només ha fet un gol en els últims 360 minuts

Les misèries en la lliga obliguen a aparcar la Champions fins al 12-M

El Barça pot assaltar avui la segona posició. Oscil·lant des de fa moltes setmanes entre la tercera i la quarta planta de l’edifici, l’ascensor de LaLiga pot pujar ara Xavi i el seu equip fins al segon pis, encara que sigui de forma provisional, en cas d’una victòria contra el Getafe de José Bordalás (16.15 h, Movistar LaLiga). El Girona no juga fins dilluns contra un Rayo que ja ha frenat el Real Madrid, i dormir avui com a segon classificat és el gran objectiu immediat d’un Barça obligat a aparcar temporalment la carpeta del Nàpols. El 12-M està marcat amb lletres majúscules en el pla de viatge, però la batalla en la Champions cal deixar-la forçosament en mode pausa perquè en les pròximes tres setmanes l’equip ha de guanyar altres petites guerres. El Barça-Nàpols és la gran preocupació de Xavi, però no pot ser l’única ocupació. La gran dificultat de tot plegat serà saber gestionar la transcendència d’aquell partit sense despistar-se en la lliga, perquè assegurar els llocs Champions és una obligació. El Barça haurà de repartir la seva atenció en les dues competicions.

L’equip ha sumat 10 dels últims 12 punts i arriba al partit contra el Getafe enfortit també pel bon partit jugat a Itàlia. L’1-1 a Nàpols ho ha deixat tot obert per a Montjuïc, però les sensacions que va transmetre l’equip van ser prou bones, sobretot en la primera meitat. El Barça es va trobar dimecres un Nàpols tendre, amb Francesco Calzona assegut a la banqueta encara amb la maleta sense desfer, i avui, en canvi, es trobarà un Getafe madur, que sap a què juga, amb el segell Bordalás. El Nàpols és l’equip de la Serie A amb més possessió de pilota. Un equip que juga i deixa jugar. El veritable catenaccio se’l trobarà el Barça avui a Montjuïc, tot i que Xavi va sorprendre ahir dient que el Getafe no és un equip defensiu. El que és innegable és que el Getafe se li acostuma a indigestar a Xavi i al Barça. Dels últims quatre duels directes, els blaugrana només n’han guanyat un (1-0, Pedri). I tres d’aquests quatre partits han acabat 0-0. El Getafe no li fa gols al Barça, però el Barça tampoc ha sabut desxifrar el criptograma. Bordalás i el seu futbol i el seu codi encriptat. Guanyar avui és vital: “Lluitarem per la lliga fins que puguem matemàticament. Cada setmana és una història diferent i nosaltres no hem tirat la tovallola. Guanyar ens donaria tranquil·litat. La idea és poder posar pressió al Girona i al Madrid. Tot són finals d’aquí al final de temporada”, explicava ahir Xavi.

Com ha decidit fer últimament, el tècnic no va voler parlar ahir d’àrbitres en roda de premsa, però el 0-0 de la primera volta de la lliga al Coliseum ens remet a la polèmica decisió de Soto Grado aquell dia amb el penal escatimat a Araujo en l’últim sospir del partit. Allà on tothom va veure penal a Araujo, ell hi va veure mans prèvies de Gavi i van volar els dos primers punts.

Per al partit d’avui, Xavi encara no podrà comptar amb Ferran Torres. El Getafe, per la seva banda, ha viatjat sense els lesionats Jordi Martín i Arambarri. L’exblaugrana Carles Aleñá podria ocupar el lloc del primer al mig del camp. També torna a Barcelona Ilaix Moriba. Xavi va explicar ahir que no té previst introduir gaires canvis en l’onze respecte dels últims partits, però sí que farà alguna rotació. Respecte de l’alineació feta a Nàpols podrien entrar Pau Cubarsí, Raphinha i Vitor Roque.

PRECEDENTS RECENTS

Tres dels últims quatre duels del Barça contra el Getafe han acabat 0-0, un calvari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)