Un partit bo i plàcid, per fi

Semblava impossible que aquesta temporada el Barça pogués viure un partit tranquil. Molt lluny quedaven els duels contra Betis i Anvers del mes de setembre, però avui, per fi, els blaugrana s’han divertit i han regalat una tarda plàcida als seus aficionats. Una victòria còmoda contra el Getafe de Pep Bordalás (4-0) i en un bon partit dels de Xavi, especialment durant els primers quaranta-cinc minuts.

Ha estat una bona primera part del Barça, jugant amb velocitat i fent una bona pressió. La sensació al descans, però, ha estat de marcador molt curt en un dia en què podries haver marxat amb dos o tres gols de marge. Similar al que va passar a Nàpols. El primer avís ha estat del Getafe, amb un xut de Greenwood després d’una pèrdua de De Jong a zona perillosa. Ter Stegen, però, ha blocat bé (6’). A partir d’aquí, el Barça s’ha començat a entonar i ho ha fet a través de Raphinha, gran protagonista de la primera part, tant per bé com per mal. Ha avisat amb una rematada estil Marc Guiu a la sortida d’un córner (8’), però avui ha estat incisiu corrent a l’espai. En el minut 20, el gol. Magnífica passada en llarg de Kounde i Raphinha no ha perdonat davant David Soria per fer l’1-0. Aquest recurs ha funcionat al conjunt de Xavi Hernández, sobretot quan ha après a no caure en fora de joc. I és que el mateix Raphinha ha assistit a l’espai a João Félix, però Soria ha posat un bon peu (36’). Poc després, un altre cop s’ha escapat el brasiler, però la pilota li ha quedat a la cama dreta i ha acabat xutant als núvols (40’). Raphinha encara s’ha tornat a trobar en una situació similar just abans del descans. En aquesta ha volgut ser generós, però la passada a João Félix ha estat molt forta i l’oportunitat s’ha perdut (45’+1).

El segon temps ha començat amb un ensurt gros per al Barça. Luis Milla ha engaltat un xut llunyà que ha fregat Ter Stegen i la pilota ha impactat al pal (47’). Han aparegut els fantasmes dels partits no tancats, però João Félixs s’ha encarregat d’esvair-los. O Christensen. I és que el danès ha protagonitzat una cavalcada en atac aprofitant la precisa sortida de pilota entre Cubarsí, Gündogan i Raphinha. El brasiler ha vist la desmarcada de Christensen, que li ha regalat el gol a João (53’). Un gol que ha alliberat a l’equip, que ha gaudit en la segona part. A Lewandowski li han anul·lat un gol per fora de joc (57’), però sí que ha pujat el de De Jong, que ha aprofitat un regal de Raphinha per marcar sense porter (61’). Amb el 3-0, el Barça ha abaixat el ritme i no ha estat tan precís. El Getafe ha tingut un parell d’arribades, però els blaugrana també podrien haver ampliat la diferència. I ho han acabat fent en l’afegit. Vitor Roque ha rematat al cos de Soria, però el refús ha caigut als peus de Fermín, que ha fet el quart (90’+1).

El Barça se situa segon de forma provisional, amb un punt més que el Girona, que juga dilluns. El Madrid està ara a cinc, però els blancs juguen demà contra el Sevilla.