Es pot somiar

El Barça s’ho pren seriosament i vol tornar a ser respectat a Europa. El conjunt blaugrana s’ha imposat al PSG al Parc dels Prínceps en un partit en què ha sabut passar-ho malament, reaccionar i fer-se gran quan feia falta (2-3). Una demostració de canvi de mentalitat. D’aquell equip que s’enfonsava ràpidament davant els grans rivals europeus i que no era capaç de suportar els cops, a un bloc més sòlid i que s’ha reivindicat a París contra Mbappé -desaparegut-, Luis Enrique i companyia. L’equip de Xavi Hernández s’està guanyant el dret a somiar. La setmana que ve caldrà rematar la feina a Montjuïc, però les sensacions d’avui han estat més que positives.

El Barça s’ha anat fent gran sobre la gespa del Parc dels Prínceps en la primera part. L’equip de Xavi ha hagut d’estar ben atent en un inici de partit amb més domini dels parisencs, que han vorejat l’àrea de Ter Stegen. Els blaugrana, però, han fet un magnífic treball defensiu en tot moment, des del primer fins a l’últim jugador que ha sortit com a titular. Les rematades del PSG han estat tímides: una d’Mbappé molt desviada i un parell que Ter Stegen ha blocat fàcilment. La mobilitat dels tres homes d’atac dels locals, format per Mbappé, Marco Asensio i Dembélé, no ha desordenat un Barça molt seriós. El conjunt culer s’ha anat entonant i ha començat a destacar també per la seva feina en atac. Ja al 6’, Raphinha ha estat a punt d’aprofitar una passada en llarg de Ter Stegen. El brasiler ha estat l’home més actiu dels blaugrana, fent molt mal per dins, però també a l’espai. En el minut 20, ha tret un córner que gairebé acaba en el 0-1. Lewandowski ha aprofitat una sortida dubitativa de Donnarumma i Mendes ha tret la rematada sota pals (20’). Raphinha ho ha tornat a provar poc després amb un xut des de la frontal que el porter italià ha enviat a córner amb una magnífica mà (23’). El Barça circulava millor, posant calma quan tocava, si bé s’ha precipitat en alguna decisió ofensiva, sobretot de Cancelo. El portuguès també ha estat protagonista perquè un fora de joc d’Mbappé l’ha salvat de cometre un penal molt clar (28’). Ha estat un ensurt davant d’un Barça cada cop més gran i que ha trobat el gol. Lewandowski ha arrencat l’acció, protegint l’esfèrica, girant-se i obrint a la dreta per Lamine. La seva centrada l’ha deixat morta Donnarumma i Raphinha no ha perdonat (37’). Encara abans del descans, els tres homes d’atac han desaprofitat una acció magnífica per fer el segon.

La segona part ha estat una muntanya russa. El Barça ha sortit adormit i el PSG revolucionat, sobretot amb l’entrada de Barcola per Marco Asensio. Els parisencs han capgirat el resultat en un tres i no res, tal com va fer el Madrid contra el Manchester City. Vitinha ha avisat amb un xut desviat (47’) i després ha aparegut un exblaugrana. Ousmane Dembélé ha fet la típica que feia amb el Barça una vegada i una altra: retall i gardela. El francès ha empatat i ha esperonat el seu equip (48’). Pràcticament en l’acció següent, el PSG ho ha tingut massa fàcil. El Barça ha flotat, mirant-se de lluny els seus rivals, i Fabián ha filtrat una pilota per Vitinha, que ha fet el 2-1 (51’). El gol ha deixat tocat l’equip de Xavi, que estava llançant la feina de la primera part. Barcola ha tingut el tercer, però Ter Stegen i el travesser ho han evitat (55’). Xavi ha mogut la banqueta per canviar alguna cosa i ha funcionat a la perfecció. Pedri, que reapareixia, ha necessitat un minut per treure la vareta màgica. El canari s’ha inventat una passada increïble que Raphinha ha rematat de primeres al fons de la xarxa (62’). El Barça ha reaccionat de nassos, si bé Dembélé ha donat un ensurt amb un xut al pal (75’). Però, de nou, la banqueta ha estat clau. Christensen i Ferran han entrat per De Jong i Raphinha. En un córner, després d’una bona transició, el danès ha rematat de cap per situar el 2-3 (77’). El Barça ha sabut resistir malgrat la insistència del PSG fins al final i Araujo ha desviat un xut d’Mbappé que tenia molt mala intenció (90’+3).

El primer pas està fet. El Barça ha superat l’examen de París. Tocarà rematar-ho.