Barça

En el millor moment

Sense ser casualitat, el fenomenal estat de forma col·lectiu del Barça coincideix amb la millor versió individual de diversos futbolistes que estaven rendint per sota del seu nivell

Pas endavant d’Araujo, Koundé, Lewandowski i Raphinha, capitals en el triomf a París

Després d’una temporada desesperant a trams –la majoria, de fet–, el Barça somriu ara. I és que el grup dirigit per Xavi Hernández afronta l’esprint final en el millor moment. Des que el tècnic, a finals de gener i amb l’equip immers en una trajectòria errant, va dir que quan s’acabés el curs ho deixaria, encadena dotze partits sense perdre –nou victòries i tres empats– i cinc triomfs consecutius. L’últim, dimecres a París (2-3), en l’anada dels quarts de final de la Champions League, en què el conjunt blaugrana va palesar aquesta millora amb una actuació en què va mostrar que pot ser competitiu contra qualsevol.

El creixement col·lectiu de l’equip és una realitat, i al mateix temps també ho és l’individual. Són diversos els futbolistes que estaven rendint per sota del seu nivell i que, darrerament, estan tornant a oferir la seva millor versió. “És molt important. Penso que els futbolistes han fet un pas endavant. Tots”, va indicar Xavi, després del matx al feu del PSG. Quan l’equip funciona, el jugador també ho fa. I això està passant. Això és especialment palès en la figura de quatre futbolistes, que han protagonitzat una campanya d’alts i baixos, tirant, fins fa poc, a decebedora, i que ara mostren un estat de forma òptim: Araujo, Koundé, Lewandowski i Raphinha. Els necessita el Barça per ser competitiu, i en aquestes condicions el grup fa, irremeiablement, un salt de qualitat. Tots ells van ser absolutament capitals a terreny parisenc. Araujo i Koundé van assecar Mbappé, que no va xutar a porteria. “Hem fet moltes cobertures i hem basculat molt bé. Tant Ronald [Araujo] com Jules [Koundé] han estat molt pendents d’aquestes desmarcades a l’espai amb què Mbappé marca la diferència”, va asseverar Xavi, que també va valorar la feina de Lewandowski: “Ha entès molt bé el partit. Ha aguantant pilotes i ens ha permès tenir un contra un a les bandes.” I, sobretot, l’entrenador, va desfer-se en lloances cap a Raphinha, autor de dos dels tres gols, els seus primers en la Champions League. “Ha estat dels millors, si no el millor”, va dir. “Rafa [Raphinha] és un jugador diferent i diferencial amb el seu potencial”, va continuar. “És dels millors del món anant a l’espai, té un toc de pilota excel·lent, finalitza, té gol, ens dona dinamisme, és el primer que ens genera la pressió alta, és intens... té moltes virtuts”, va continuar. “I sobretot que treballa per l’equip. Està sempre pendent que millori l’equip i després, si ell està pendent d’això, marca la diferència individualment”, va tancar el preparador.

En aquest sentit, Raphinha també va parlar dimecres d’aquest canvi experimentat per l’equip a tots els nivells. “Després del partit del Vila-real [3-5, l’última derrota] ens vam reunir al vestidor i sabíem que havíem de millorar moltíssim si volíem lluitar per alguna cosa. Crec que aquest canvi de xip ens va ajudar moltíssim a arribar amb la confiança alta”, va explicar el brasiler, un dels artífexs de la primera victòria blaugrana en eliminatòries de Champions League en cinc anys com a visitant –l’última datava del 10 d’abril del 2019 a Old Trafford contra el Manchester United (0-1) en quarts de final– i també del bon moment que viu el conjunt, el millor de la temporada.

5
anys
feia que el Barça no guanyava una eliminatòria de Champions League de visitant. El 10 d’abril del 2019 al feu del United.
Després de l’última derrota ens vam reunir al vestidor i sabíem que havíem de millorar
Raphinha
jugador del barça
És molt important. Penso que els futbolistes han fet un pas endavant. Tots l’han fet
Xavi Hernández
tècnic del barça

Demà, un altre cop la lliga: visita al Cadis

La competició no s’atura i sense pràcticament temps per pair res, el Barça juga demà a la nit (21 h) al feu del Cadis partit de lliga. Precisament pensant en aquest enfrontament, el conjunt dirigit per Xavi va exercitar-se ahir, en un entrenament de recuperació a la ciutat esportiva Joan Gamper. Els blaugrana, segons classificats, que comencen la jornada a 8 punts del Real Madrid, ja sabran què haurà fet el líder abans de començar el matx, ja que l’equip madridista visita el Mallorca a la tarda (18.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)