Barça

Nit de xandall a Cadis

Abans de la doble gran cita amb esmòquing, camisa i corbatí de dimarts contra el PSG i del diumenge 21 contra el Real Madrid, el Barça visita avui el Nuevo Mirandilla, amb Xavi abraçat a les rotacions

Pilotes a Vitor Roque. La baixa per sanció de Robert Lewandowski i les paraules de Xavi en la prèvia situen el brasiler en el focus en el Cadis-Barça d’aquesta nit (21 h, Movistar LaLiga). La més que probable titularitat del tigrinho al Nuevo Mirandilla serà un dels al·licients d’un partit en què el Cadis s’hi juga moltíssim més que el Barça. Malgrat que Xavi va voler revalorar el partit, a ningú se li escapa que avui el Barça vestirà xandall. Nit de rotacions. L’esmòquing i el corbatí queden reservats a l’armari per dimarts a la nit amb la visita a Montjuïc de Kylian Mbappé i totes les patums del PSG. Dimarts ha de ser un dia gran, amb el bitllet d’unes semifinals de la Champions com a premi suculent. Avui el Barça s’hi juga simplement no arribar al Bernabéu més lluny dels 8 punts actuals. És cert que si algun culer encara creu en la possibilitat de lluitar per aquesta lliga cal guanyar avui, però l’equip s’hi juga moltíssim més d’aquí a tres dies a Europa i la mostra més evident és que Lewandowski, Cancelo i Iñigo Martínez es van esborrar del viatge a Cadis. Tots tres compliran cicle de cinc grogues i arribaran més frescos als partits contra el PSG i el Madrid. Qui corre el risc de perdre’s el clàssic són Christensen i Oriol Romeu. Tots dos estan advertits i jugaran avui. En el cas del danès, ell ja es perdrà el partit de dimarts per sanció –també Sergi Roberto– i seria un doble càstig perdre’s també la visita a Madrid. Gündogan, el tercer advertit de sanció, és un dels noms cridats a descansar a Cadis.

“Li tenim preparat un vídeo, a Vitor Roque. Estem treballant en els seus moviments a l’espai, volem que ho tingui tot més naturalitzat”, explicava ahir un Xavi que avui complirà el seu segon partit de sanció. Xavi a la cabina i el seu germà Òscar a l’àrea tècnica. Amb Òscar manant des del verd el Barça encara no ha perdut. Que es mantingui la ratxa.

Oportunitat valuosa per a un Vitor Roque que només ha estat titular contra el Celta i minuts per a Héctor Fort en el carril. Ferran Torres i João Félix també estan cridats a ser titulars i Mika Fayé podria viure el seu debut a primera divisió.

“El Cadis s’hi està jugant no perdre la categoria, és un rival incòmode, que està en una situació difícil, i això el fa més perillós. Fa poc va guanyar contra l’Atlético. És un partit que costarà. Per a nosaltres és un partit vital. Hem de sortir endollats. Si fallem contra el Cadis, el clàssic servirà de poc. És una jornada transcendental per a la lliga”, explicava ahir Xavi Hernández. En una cosa no s’equivoca: per al Cadis és realment un partit crucial. La permanència implica sumar de tres. L’equip de Mauricio Pellegrino ha sumat sis dels últims nou punts en joc. Les victòries contra el Granada i l’Atlético de Madrid l’han reactivat. Especialment important va ser la victòria contra l’Atlético, perquè no estava prevista dins les matemàtiques dels gaditans, però el doblet de Juanmi va valdre or. Avui Pellegrino tindrà les baixes per lesió de Kouamé, Luis Hernández i San Emeterio. En el lloc de Kouamé podria jugar Álex Fernández, germà del madridista Nacho.

ALERTA GROGA

Per a Gündogan i Christensen perilla el clàssic; també Romeu està advertit

GRAN OPORTUNITAT

La baixa de Lewandowski per sanció situa Vitor Roque en l’onze i sota la lupa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)