El Barça posa una marxa més i acaba golejant (5-1)

El Barça ja es pot centrar únicament en el Chelsea. L’equip de Jonatan Giráldez ha superat el tràmit contra el Vila-real en un partit en què ha anat de menys a més i ha acabat golejant (5-1). Una victòria que permet a les blaugrana dormir amb 15 punts més que el Madrid, que juga demà.

Giráldez ha fet rotacions pensant en Europa, deixant titulars com Cata, Paredes, Mariona, Rolfö, Walsh, Ona i Engen a la banqueta. També hi era Jana Fernàndez, que ha reaparegut sis mesos després del seu últim partit contra el València. En la primera part, el Barça, que vestia el logotip de Karol G a la samarreta, ha jugat a mig gas i ha estat fprça imprecís. Bruna ha protagonitzat el primer avís, amb un xut que ha fet lluir a Carbonell (5’). Les arribades culers eren tímides, fins que ha arribat el gol de Clàudia Pina. Alexia ha filtrat una bona passada per Salma i el refús de la defensa ha acabat als peus de la de Montcada i Reixac, que no ha fallat des del punt de penal (34’).

La segona meitat ha arrencat amb sorpresa, ja que el Vila-real ha pogut empatar el duel. Afavorit per un rebot, el submarí groc ha iniciat la transició, agafant a les blaugrana un pèl descol·locades. Ara bé, Nerea ha rebut en una posició més que dubtosa quan ha combinat amb Lucía. La centrada de la dorsal 7 del Vila-real l’ha rematat a gol McKenna (55’). El resultat i els canvis han fet reaccionar al Barça, que ha posat una marxa més. Alexia ha avisat amb un remat de cap perfecte que entre Carbonell i el travesser han pogut treure (62’). Un minut després, una centrada de Rolfö, que acabava d’entrar, s’ha enverinat i s’ha convertit en un golàs (63’). Les blaugrana han agafat el partit i ja no l’han deixat anar. Alexia ha estat objecte de penal i ha fet el tercer (70’). Ella mateixa ha combinat bé amb Aitana poc després dins l’àrea. La Pilota d’Or ha regalat el quart a Salma (74’), que també ha fet el cinquè aprofitant una centrada de Rolfö al segon pal (82’). Enmig de tot això, Jana Fernàndez s’ha tornat a sentir futbolista. Una magnífica notícia.

El proper partit del Barça el sap tothom: dissabte vinent a Montjuïc i contra el Chelsea (13.30h). L’objectiu de Bilbao passa per un bon resultat en l’anada.