El Barça cau dolorosament contra el PSG (1-4)

El Barça ha caigut de nou a la Champions League, aquesta vegada a quarts de final i contra un PSG que ha sigut millor durant els 90 minuts, sobretot després de l’expulsió de Ronald Araujo al 27 (1-4).

L’inici del matx ha estat dominat pel conjunt parisenc, molt més incisiu per banda i arribant. La defensa blaugrana se n’ha fet un fart de tapar opcions de xut. Coses del futbol, però, han fet que el Barça pogués inaugurar el marcador. L’acció ha estat iniciada per un canvi d’orientació d’Araujo cap a l’esquerra on Lamine Yamal ha fet de les seves desfent-se de Nuno Gomes i assistint al primer pal. Allà, ben situat, Raphinha ha impactat la pilota amb la cama per celebrar el seu tercer gol de la sèrie, al minut 16.

Els de Luis Enrique han reaccionat, primer amb una rematada que ha sortit molt alta de Mbappé assistit per Barcola, omnipresent a la primera part. Lewandowski ha respost amb un xut que ha sortit fregant el travesser. El Barça robava i era capaç de concentrar molts homes a la rematada. El partit s’ha començat a tòrcer més al 25, quan Ter Stegen ha tret una mà providencial en una rematada de l’astre francès del PSG. A la mitja hora de joc, una errada defensiva d’Araujo l’ha exposat en una cursa cap a la porteria que ha acabat amb falta sobre Barcola. Vermella i al carrer. La falta, fora de l’àrea, ha acabat en un xut desviat de Dembelé. Xavi no ha tardat a moure fitxa i ha sacrificat a Lamine Yamal per Iñigo Martínez. I encara s’ha torçat més amb l’empat francès. Barcola de nou ha posat una pilota a dins l’àrea que s’ha passejat fins al segon pal on Dembelé no ha perdonat en una bona definició. Montjuïc emmudia i la tensió es palpava a l’ambient. Al temps d’afegit, l’exfutbolista del Barça ha fregat el segon. Per sort dels interessos locals, la pilota ha marxat fregant el pal llarg de Ter Stegen. Els de Xavi demanaven a crits el descans.

A la represa, Hakimi ha buscat una rematada de fora l’àrea que Ter Stegen enviava a córner. Els parisencs posaven una marxa més. Fabián, de segones línies, tampoc era capaç de definir al fons de la xarxa. El PSG feia mèrits per empatar l’eliminatòria. I així ha estat. Vitinho ha rebut una pilota sol a 25 metres de l’àrea en la sortida d’un córner i ha etzibat un xut ras, creuat i potent al fons de la xarxa. La reacció ha estat imminent amb un xut de Gündogan a dins l’àrea i una intensa protesta de Xavi que ha acabat amb la seva expulsió.

Per adobar-ho encara més, Cancelo ha comès un penal clar sobre Dembelé que Mbappé ha transformat al minut 61. En tan sols quinze minuts de la represa, el Barça ha vist com el Paris Saint Germain li capgirava l’eliminatòria. Ferran ha entrat per Pedri, més pólvora en atac per mirar de jugar al contracop. Els culers buscaven l’àrea rival i Gündogan, desesperat, reclamava un penal inexistent i que ha acabat amb la vermella de De La Fuente, membre del cos tècnic.

El Barça volia vendre cara la seva pell i Lewandowski ha provat a Donnarumma en una jugada de contracop en llarg. El refús no hi ha arribat Raphinha per ben poc. Montjuïc responia amb càntics caps als seus. Luis Enrique ha fet els primers canvis al 76; Kang-In Lee i Asensio han entrat per Barcola i Fabián Ruiz. Els blaugrana necessitaven un gol i Raphinha insistia pel centre. El xut, però, sortia massa creuat en una posició molt escorada.

A la desesperada, Xavi ha posat a Fermín i Joao Félix al 81 per mirar d’igualar el matx. En una bona recuperació de Ferran, Lewandowski ha estat lent a l’hora d’executar el xut en el contracop i Marquinhos ha enviat a córner. En la jugada posterior al córner, Mbappé ha liquidat l’eliminatòria. Ter Stegen ha aturat dues rematades de l’astre i Asensió, però en la tercera no hi ha pogut fer res. Al 88, el Barça deia adéu a la Champions.