Barça

Xavi: “Les circumstàncies han canviat i ara em sento amb força”

Després de confirmar-se la continuïtat de Xavi Hernández a la banqueta del Barça la propera temporada, l’entrenador i Joan Laporta han comparegut aquest migdia en una roda de premsa conjunta a la ciutat esportiva Joan Gamper. Aquestes han estat les declaracions més destacades de Xavi:

Què li diu a l’afició?

“Les ganes de continuar ha estat gràcies a la sintonia amb el club i també amb l’afició. Vaig pel carrer i la gent m’anima, al camp coregen el meu nom i li agraeixo aquesta estima. Aquest any li hem generat una il·lusió molt gran i per errades nostres s’ha esvaït en quatre dies. Estem a prop d’aconseguir grans èxits. Moltes gràcies a l’afició”.

Els motius pels quals va dir que plegava no han canviat. Què ha passat?

“No ha estat una decisió senzilla. Al mes de gener creia que era el millor pel club. Ara les circumstàncies han canviat i penso que seguir és el millor pel club. El projecte no està acabat, estic convençut que serà un projecte guanyador. Aquests tres mesos m’ho han fet veure. Els jugadors també. No és un tema d’ego ni de diners. Jo estimo el Barça. Tinc l’energia i les ganes”.

Un clic al seu cap i els jugadors que han dit

“Els jugadors ja ho saben i avui hem fet un dels millors entrenaments de la temporada. Ha vingut el president, ens ha motivat i jo he donat les mateixes explicacions que estic donant aquí”.

Volia cobrar l’any de contracte que li quedava?

“Si s’ha dit això és per voler fer mal. El president i Deco saben que jo no hagués cobrat ni un euro. No és un tema de diners. Qui ho ha dit és per danyar la meva persona”.

Peticions per millorar el projecte?

“Soc un home de consens. Soc un home de club. Tinc molt bona sintonia amb el president i amb Deco, tenim relació d’amistat. A partir d’aquí a treballar. No he posat cap condició”.

L’entorn agitat quan va dir que marxava. Quan hi hagi un moment difícil el curs que ve, com ho gestionarà?

“Prenc la decisió pel bé del club. Penso en aquell moment que hi haurà tranquilitat per treballar. Ara les circumstàncies han canviat. Conec el club. No era un motiu l’entorn i la pressió si no no hagués acceptat el càrrec”.

Tres mesos després, va ser una bona decisió?

“Va ser la correcte. El club i l’equip necessitava un canvi de rumb. No ho vaig fer per egoisme, ho vaig fer pel bé del club. Va ser equivocada perquè ara sento tot el contrari. No és un projecte acabat. I sento la confiança del president i de Deco. Les circumstàncies han canviat. Rectificar és de savis i aquí estem per això”.

L’staff seguirà?

“Sí. Tinc un staff meravellós i preparat. A més son culers de bressol. Estem molt agraits d’haver-nos esperat i escoltat i donar-nos l’oportunitat de seguir entrenant al club. No se d’on surt la informació perquè no hi haurà cap retoc a l’staff”.

Com es veu ara?

“La meva opinió de l’entorn és la mateixa. Seguirà sent cruel i desagradable en situacions adverses. Sé on soc, però em sento amb força. Ho donarem tot. Hi haurà situacions difícils i de crítica.

Hi ha hagut autocrítica després del partit del PSG?

“Després de l’expulsió ens va faltar competir millor. Ens falta competir millor, ho parlem amb Deco. És molt difícil guanyar, guanyar i guanyar. Hem après tots. Sabem on està el diagnòstic i competirem millor la temporada vinent”.

Seguir és irrevocable?

“Li vaig donar la paraula al president; seguiré passi el què passi, fins que ells vulguin. No tornarà a passar. El meu compromís és intacte”.

Es pot renovar el contracte?

“Ens queda molt lluny tot plegat. Hem decidit que el millor pel club és que seguir. A lluitar pels objectius”.

Ha parlat que son una família en el club. El senyor Masip forma part de la familia?

També també. L’Enric també i Joan Solé també. Confiança total en l’àrea esportiva. Hem de ser una pinya i una familia. Soc transparent amb tothom. Si som una família a dins, anirà tot millor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)