Barça

Laporta: “La flama està viva i s’ha de mantenir amb Xavi”

Després de confirmar-se la continuïtat de Xavi Hernández a la banqueta del Barça la propera temporada, l’entrenador i Joan Laporta han comparegut aquest migdia en una roda de premsa conjunta a la ciutat esportiva Joan Gamper. Aquestes han estat les declaracions més destacades de Joan Laporta:

S’han buscat alternatives a Xavi i quins canvis es faran?

“La direcció esportiva amb l’entrenador hi estan treballant per millorar, no puc fer públics els canvis que farem. Ells ho decidiran. En el seu moment, vam quedar sorpresos, però per ser com és i qui és, aquesta fórmula, l’assumim. Sempre amb l’esperança de que si guanyem recapitularia. El no guanyar ens va presentar dubtes si voldria continuar. S’ha creat una flama d’orgull en l’equip que dirigeix el Xavi i això ho hem de mantenir. La continuïtat del projecte és fonamental per tenir èxit. Dins d’una temporada en què no hem aconseguit els objectius, hem d’extreure el positiu. Tenim un equip molt jove, un vestidor unit amb l’entrenador i l’estaff i s’ha generat una il·lusió amb l’afició i volem mantenir aquesta flama. Serà exitós”.

Volia cobrar Xavi l’any que li quedava?

“No ha estat una qüestió de diners. Xavi s’ha comportat sempre amb molta dignitat. En aquest tema de diners no ha mostrat avarícia, no era una condició de cap tipus”.

Paral·lelisme amb Rijkaard?

“Sí. Jo veia que tenia la direcció esportiva a favor. Però a nivell institucional però si he fet la reflexió de que sempre que he apostat per l’estabilitat ha sortit bé. I més amb gent que porta el Barça a dins. És molt important l’estabilitat, és una de les claus de l’èxit”

La junta directiva

“A la junta directiva no vam votar res de Xavi. Després del Bernabeu, ens vam indignar pel què va passar en qüestió arbitral. Pensem que el gol de Lamine Yamal era gol i que des d’allà es desvirtua el partit. Aquests abusos no es poden produir en un partit. Hi ha 37 càmeres i la que havia d’anar no funciona. En la junta directiva vaig exposar el tema de Xavi, vam opinar i no ho podiem votar perquè n’haviem de parlar. Ahir es va precipitar tot perquè estaven junts i els vaig dir que vinguessin a casa. Quan ja vam saber que seguia la cap de gabinet, va trucar a tots els directius i tots van felicitar-lo. Tots estem molt satisfets”

La conversa és clau?

“Jo sempre he volgut que continués. Ell ho sap. Tampoc ho hem comentat molt perquè estavem en una lluita esportiva important. Volia saber com estava. La percepció que tens quan et diu que està preparat i que veu el projecte guanyador, doncs vaig pensar que eren els arguments que necessitàvem perquè continués”.

Hansi Flick va ser una alternativa? I Rafa Márquez?

“Necessitava veure Xavi i sentir-nos amb la confiança absoluta que ell vol que això vagi molt bé. Quan ens vam saludar ja teniem clar que haviem de seguir. Aquest projecte l’entenc amb Xavi d’entrenador. I li vaig dir: “No farem res fins a final de temporada, no buscarem cap entrenador fins a veure com estàs”. Xavi ha guanyat molta experiència aquesta temporada i hem de treure les conclusions positives”.

El fair play

“No hi ha aprovació de LaLiga. Diuen que anem pel bon camí. O bé aquesta temporada o la que ve, el Barça estarà amb el fair play. Hi estem treballant. Seguim amb un procés de recuperació econòmica però estem en la línia de poder-ho aconseguir”.

Perd credibilitat vosté i l’entrenador?

“En absolut. Perdre té conseqüències i aquestes seran els canvis que Deco i Xavi faran. Canvis de diferents graus. Hi ha coses positives; hi ha jugadors joves que han irromput, gracies a l’estructura que tenim com a club i a la valentia del nostre entrenador. La conseqüència no ha de ser dràstica, serà de diferent grau. No donaré el gust dels que ho volen rebentar tot per no haver aconseguit els objectius. El projecte té la flama viva encara”.

Com està el tema de la samarreta?

“Estem en una fase de renegociació i d’avaluació de diferents opcions que tenim. No puc dir res. Estem treballant per tenir el millor contracte del mercat”.

La conclusió final?

“Seguir creient en el projecte per barcelonisme i la constatació que com entrenador del primer equip tenim una persona extraodrinària amb uns coneixements del futbol extraordinaris i un sentiment culer que transmet il·lusió i confiança. Podem estar orgullosos de l’entrenador que tenim (s’emociona)”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)