Barça

Remuntada amb destinació a Bilbao

El Barça ho ha tornat a fer. El conjunt blaugrana jugarà la cinquena final de la Champions de la seva història, la quarta de forma consecutiva, després de remuntar el 0-1 del partit d’anada contra el Chelsea (0-2). Els gols d’Aitana i Rolfö, de penal, han permès reservar el bitllet per a Bilbao per al pròxim 25 de maig. Tothom s’havia mostrat tranquil. El missatge era de confiança absoluta en una missió pràcticament desconeguda, però no impossible. El Barça no estava acostumat a trobar-se amb escenaris adversos com el que havia d’afrontar avui a Stamford Bridge, però només calia guanyar. I en això, el Barça és força expert. Les blaugrana han fet un partit seriós i també han comptat amb un punt de sort, necessari en situacions com aquestes. Avui tot ha somrigut.

El Barça ha sortit bé a Stamford Bridge, si bé s’ha anat entonant a mesura que avançaven els minuts. Hi havia imprecisions i errades prop de l’àrea pròpia i costava combinar en atac i generar perill, tal com va passar en l’anada. A partir de la primera arribada a terreny blue, però, les coses han començat a canviar. La pressió ha funcionat i el Chelsea ha hagut de rifar la pilota en més d’una ocasió. Les blaugrana, però, es precipitaven molt. El Barça, que no havia xutat a porteria en tot el duel de Montjuïc, ha posat a prova a Hampton amb una volea mossegada de Graham Hansen (22’). Poc després, una recuperació prop del córner de l’atac dret ha acabat en el primer gol. Aitana ha recollit una pilota a la frontal i ha acabat als peus de Patri. La balear ha aixecat el cap i ha tornat a trobar a la de Ribes dins l’àrea. La Pilota d’Or s’ha fet l’espai i ha engaltat un xut que s’ha introduït dins la porteria local amb l’ajuda de Buchanan (25’). El més difícil estava fet. La defensa ha negat el 0-2 a Salma poc després (30’). El Barça havia crescut, però s’ha desconnectat uns minuts i el Chelsea ha donat un parell d’ensuts. Primer, Leupolz ha rematat al travesser, però la jugada estava invalidada per fora de joc (31’). Després, Macario ha engaltat una bona volea que Cata ha enviat a córner (36’). I encara una tercera. Paredes ha fet una mala cessió a Cata i Nüsken ha volgut regalar el gol a James, molt activa, però la davantera del Chelsea no ha arribat a la rematada (38’). Per sort, el Barça ha acabat el primer temps atacant amb un parell de xuts de Rolfö que han marxat desviats (45’ i 45’+3).

L’equip de Jonatan Giráldez ha sortit connectat, buscant amb calma el 0-2. En el minut 51, l’àrbitra ha xiulat la primera falta del partit. Canvi de criteri de la col·legiada, que s’ha acabat convertint en protagonista. Abans, però, nou ensurt del Chelsea en què la sort s’ha tornat a alinear amb el Barça. Nüsken ha arribat sola des de segona línia, però el seu xut a tocat al pal i ha sortit fora (57’). I ha arribat una jugada important. Buchanan ha vist dues grogues en vuit minuts i ha deixat el Chelsea en inferioritat (59’). Això ha fet retrocedir el conjunt blue, que ha utilitzat la tàctica de l’any passat de fingir una lesió de la portera per reordenar l’equip i poder fer un canvi. El Barça, intel·ligent, ha començat a manar amb la pilota. Salma ha rematat per sobre el travesser (61’) i Ona ha provat a Hampton (66’). Giráldez ha fet un canvi: ha entrat Mariona per Ona. Amb això, Rolfö ha retrocedit al lateral. La balear ha agafat protagonisme des del primer moment i el Barça ha començat a fer circulacions més llargues i en espais curts, totes elles concentrades al costat esquerre. En una d’aquestes jugades, l’equip ha llegit bé quan tocava girar el joc i trobar la desmarcada d’Aitana dins l’àrea. La de Ribes ha caigut dins l’àrea per una empenta de Carter que l’ha fet ensopegar amb la cama de Lawrence (73’). El VAR no ha fet intervenir la col·legiada i Rolfö ha enganyat Hampton des dels onze metres per posar el Barça per davant en l’eliminatòria (75’). En el tram final, Aitana ha demanat el canvi per molèsties, més fruit del cansament que no pas d’una possible lesió muscular en un afegit una mica descontrolat, però en què les de Giráldez no han pres mal i han segellat la classificació.

Bilbao ja espera al Barça. En poc menys d’un mes, el Barça tindrà una altra cita amb la història. Volen tornar a regnar a Europa. Demà, el rival. PSG o el gran enemic, l’Olympique de Lió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)