Barça

El Barça afronta nous obstacles a San Mamés

El Barça encadena el segon partit sense Messi, aquest cop lluny de casa

Va superar l'Sporting amb poc joc i l'Athletic li planteja noves dificultats

Guardiola, però, no ha perdut cap dels set partits jugats contra l'equip basc

Per a un equip al qual se li exigeix gairebé la perfecció, cada petit contratemps representa un repte èpic. Més quan es tracta de Leo Messi i quan la temporada encara està pràcticament arrencant. Seria absurd dubtar de la influència que el millor jugador del món té en el joc col·lectiu, però la primera prova de resistència, contra l'Sporting va ser superada amb un aprovat sobri. Sense espectacularitat, però amb l'eficiència dels campions. Avui, l'Athletic apuja el nivell d'exigència, ja que els blaugrana, a banda de no tenir el seu davanter més determinant, jugaran lluny del Camp Nou, en un dels estadis més complicats de primera divisió i contra un rival molt físic que ha començat la lliga força bé, sumant 7 dels 12 punts possibles. Un rival jove, amb empenta, que tornarà a posar a prova la llibreta de Guardiola. El tècnic és conscient que en aquest primer mes de competició s'han alternat autèntiques exhibicions futbolístiques com la del Calderón, amb actuacions més discretes com la de l'Hèrcules o la del mateix Sporting. Fa la sensació que alguns rivals li han agafat la mida tapant els passadissos interiors i congestionant el seu joc de creació, però el cos tècnic està convençut que aquesta percepció canviarà amb el pas de les setmanes, quan l'equip arribi a un estat de forma òptim. De moment, ni l'Athletic ni Caparrós semblen els rivals més propicis per recuperar la lluentor, tenint en compte que el conjunt basc sol plantejar un joc esquerp i que treu molt profit de les jugades a pilota aturada, precisament un dels punts més febles dels blaugrana.

No es preveu que Guardiola faci canvis profunds en l'onze titular, però és possible que faci entrar Pedro per buscar la profunditat que va faltar dijous al Camp Nou. El canari podria ocupar la plaça de Keita –amb Iniesta al mig– o la de Bojan, tot i que el de Linyola ha marcat 5 gols en els 7 partits que ha disputat contra l'Athletic.

Si la lògica diu que San Mamés hauria de ser un escenari complicat per als blaugrana, les estadístiques assenyalen, curiosament, cap a una altra direcció. Des que Guardiola n'és l'entrenador, el Barça ha jugat 7 vegades contra l'Athletic –4 en la lliga, 2 en la supercopa d'Espanya i 1 en la final de la copa de fa dues temporades– i no ha perdut mai. L'única vegada que els bascos li van esgarrapar un empat va ser en la primera volta de la lliga passada (1-1), a San Mamés i tot just després de la jornada de seleccions. Caparrós ho tornarà a intentar avui sense baixes importants i amb l'onze gala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)