Barça

Rosell: «No ens va costar convèncer Guardiola»

Rosell destaca que la renovació de Guardiola dóna estabilitat al club

Diu que es basa en el compromís sentimental i no en els papers signats

No té pensat encara si continuarà més enllà dels sis anys que té de mandat

contracte
«La fórmula d'una temporada més una m'encanta. És boníssima per al nostre club»
diferències
compromís
«Guardiola és del Barça de debò i Mourinho és professional del Madrid»
«Sabem que el compromís del Pep va més enllà d'un paper signat, això és estabilitat

Sandro Rosell va passar ahir pel plató de l'Efectivament de Televisió de Catalunya per oferir una extensa entrevista, en què va tocar tots els punts calents de l'actualitat blaugrana. Primer de tot, l'actual president del Barça es va voler allunyar de la imatge marcadament mediàtica del seu antecessor. «No és cap estratègia, és una manera de ser. A mi m'agrada més treballar de portes endins que sortir en els mitjans de comunicació.» A més, va lamentar la possible lesió de Cesc Fàbregas ahir amb l'Arsenal: «L'any passat tampoc va poder jugar al Camp Nou, però el que li desitgem és que es recuperi de seguida.» Però el tema estel·lar de l'entrevista televisiva va ser la renovació de Pep Guardiola. Rosell va deixar clar que l'acord entre les parts va ser molt fàcil. «No va costar convèncer-lo. Ho vam fer sense fer soroll i de seguida ens vam posar d'acord les dues parts. En un parell de setmanes va estar tot tancat.» Després, allau d'elogis per al tècnic blaugrana: «És un luxe tenir un entrenador com ell; en tot moment li hem donat absoluta llibertat perquè decidís. Aquesta fórmula d'una temporada més una m'encanta. És boníssima per al club», va dir el mandatari, que després d'uns mesos en la presidència aposta per aquesta via, tot i que abans li va oferir un contracte de llarga durada al de Santpedor. «He vist que ara això és millor; a més, l'estabilitat és el compromís de les persones, el sentiment, i no ho dóna ni un contracte ni una signatura. Hi ha gent que signa per tres, quatre o cinc anys i després es trenquen els contractes. Sabem que el compromís del Pep va més enllà d'un paper signat», va raonar el president, que va deixar clar les diferències entre el tècnic del Barça i el del Madrid. «Guardiola és del Barça de debò i Mourinho és professional del Madrid.» Pel que fa al sou del tècnic, que és confidencial, sí que va deixar clar que no «és el més ben pagat»: «Mourinho està molt per sobre del nostre entrenador.»

També es va tractar la renovació més calenta que hi ha sobre la taula: la de Dani Alves. Una negociació que està portant personalment el mateix Rosell, i es va mostrar optimista sobre la continuïtat del brasiler. «No em preocupa. És el millor lateral del món, és molt bona persona i amb un temps més de reflexió prendrà la decisió correcte. Tinc bones sensacions. Necessita el seu temps. S'ho està pensant, no ens hem de precipitar, s'ha de donar espai i oxigen.»

D'altra banda, es va parlar del fitxatge de Jon Toral, noi de 16 anys del planter blaugrana que ha fitxat per l'Arsenal. Rosell va revelar que en el dinar de directives amb el club londinenc es va queixar de la seva política de contractacions. «A l'Arsenal li vam dir el que pensem, que això no és correcte. Per a nosaltres és molt important mantenir aquest grup de nanos des de petits, i que vingui un equip de fora amb els diners i se'ls emporti just abans dels 16 anys. No fan cap il·legalitat, però és immoral. Li ofereixen 300.000 euros. Són dues filosofies. Fer una Masia o bé anar a pescar per Europa nois de 15 anys, que és el que fa l'Arsenal.» En aquest sentit, va deixar clar que aquest tema no afectarà la negociació amb Cesc, en el cas suposat que els tècnic vulguin el mig del Maresme.

El millor moment.

Rosell també va admetre que possiblement està vivint el millor moment històric del club i que així «és molt fàcil ser president del Barça». En aquest sentit, no va descartar tornar a assolir el triplet, igual que el 2009. «Tant de bo passi, però hem arribat a un punt d'exigència mental que hem de pensar que són persones humanes i no màquines. S'ha d'entendre que algun dia no guanyarem», va argumentar. També va deixar clar la seva seguretat de passar l'eliminatòria contra l'Arsenal i espera no trobar-se en la Champions amb el Madrid, perquè «seria massa duels directes». «Però si ho hem de fer ho farem», va afegir. Va confirmar que hi haurà 20.000 entrades per a la final de la copa i va censurar la infografia del diari As: «Si fos l'editor o el propietari d'aquell diari tindria un pèl de vergonya.» També va dir que tornaria a fer el mateix amb la due diligence i que no el preocupa la vida sentimental de Piqué.

Agustí Benedito li va preguntar si continuaria un segon mandat, però no es va pronunciar: «A mi el que m'ocupa és el dia a dia del Barça o a mitjà termini, no sé què faré d'aquí a sis anys.»

Per acabar, es va referir a Qatar Foundation i va censurar les crítiques: «Qatar és de les Nacions Unides i s'ha de veure el que ha fet. Les denúncies d'Amnistia Internacional no són veritat. S'ha d'anar a veure i visitar el país per entendre-ho. Parlar a distància és injust.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)