Barça

El Barça, contra els elements

Les baixes d'Alves, Xavi, Puyol i Valdés posen a prova la llibreta de Pep

L'equip haurà de recórrer als secundaris en un camp que sol oposar resistència

El Real Madrid saltarà a la gespa de Riazor sabent el resultat dels blaugrana

Una bona ratxa de resultats, i fins i tot un bon partit, pot conduir un equip a un títol, però és la regularitat la que converteix un grup en llegenda. En els últims dos anys i mig, aquest Barça ha tocat la glòria en grans cites –les finals de Roma i Mestalla, el mundial de clubs, els clàssics contra el Real Madrid...– i també ha superat infinitat de proves que podien semblar menys transcendentals en el seu moment però que el van acabar conduint a l'èxit. Avui afronta un d'aquests encreuament de camins. Per una banda, la visita al Mallorca, un rival de la part mitjana de la taula que no aixeca l'expectació d'altres setmanes. Per l'altra, un reguitzell de baixes d'homes clau –Valdés a la porteria, Puyol i Alves en defensa i Xavi al mig del camp, a banda de Jeffren– que obligaran Guardiola a recórrer als teòrics suplents i a posar en pràctica allò que tantes vegades ha repetit: que en aquesta plantilla tothom és important. I per acabar, una lliga que es manté totalment viva després de l'ensopegada de Gijón i dels cinc punts que separen els blaugrana del Real Madrid. Un còctel perillós que requereix un component afegit de precaució i també de mentalització.

Amb la tornada dels vuitens de la Champions tan a la vora, amb un Arsenal que porta la iniciativa en l'eliminatòria, costarà concentrar-se plenament en la lliga, i si, a més, el tècnic no pot disposar del seu onze de gala, les dificultats es multipliquen. Guardiola, com és habitual, no va donar ahir cap pista sobre quina alineació utilitzarà, però el més probable és que aposti per Maxwell i Adriano als laterals –amb els habituals Piqué i Abidal com a centrals– i que Keita acompanyi Busquets i Iniesta al mig del camp –amb l'opció que siguin Mascherano o el jove Thiago els que ho facin–. La porteria serà per a Pinto, un dels protagonistes de la setmana, i al davant, la tranquil·litat la dóna el trident format per Messi, Villa i Pedro, una davantera gairebé infal·lible. Sobretot en el cas de l'argentí, que és pitxitxi de la lliga i sempre exerceix de líder quan se'l necessita.

El Madrid saltarà a la gespa de Riazor sabent el resultat d'un Barça que encara té present el resultat de la primera volta al Camp Nou. Llavors, el conjunt de Michael Laudrup va arrencar un empat de l'estadi gràcies a un gol de Nsue (1-1). Guardiola, de fet, mai ho ha tingut fàcil en les seves visites a Palma. Hi va perdre en el tram final del seu primer any (2-1); va guanyar en el segon per la mínima (0-1), amb un gol d'Ibrahimovic en la segona part, i fa dos anys, en la copa del Rei, va salvar les semifinals amb un empat sofert (1-1). Ara es juga tres punts vitals en la cursa cap al títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)