Barça

València: la drecera cap al títol

Un triomf a Mestalla seria un cop mestre per tenir el títol de lliga a tocar

Vilanova refreda l'entorn i avisa que res no està fet i que queda un llarg camí

La lumbàlgia de Pep va obligar el seu ajudant a atendre ahir els mitjans

pellegrini
«No es donava valor a allò que va fer i va batre el rècord de punts del Madrid»
El valència
«Són partits que ens costen molt, i ells n'encadenen onze sense perdre i són tercers»
diferència punts
«No afrontem els partits pensant a donar un cop moral al Madrid, sinó a guanyar»

La lliga es va acostant al tram final, el més decisiu, i tothom ja comença a fer càbales de quan i com sentenciarà el Barça el títol. Ara la distància respecte al Real Madrid és de set punts, però Tito Vilanova va defugir l'eufòria. «Hem tingut uns números espectaculars tant aquest any com el passat com l'anterior. Però això no serveix de res, i l'any passat vam estar obligats a anar al Bernabéu a guanyar per aconseguir la lliga. En el futbol les matemàtiques no tenen sentit», va apuntar el segon tècnic del Barça, i va posar com a exemple el Madrid de l'any passat: «És el mateix cas que l'any passat amb Pellegrini. No es donava valor a allò que va fer i crec que va batre el rècord de punts de la història del Madrid de manera exagerada.» El preparador va anar més enllà en el seu to d'eufòria continguda. «Tot el que guanyem ens costa molt. Tenir ara sis punts més que l'any passat no és garantia de superar els 99 punts.» A més, va deixar clar que el Barça fa el seu camí sense pensar en els adversaris: «No afrontem els partits pensant a donar un cop al Madrid.» De retruc, també va tenir temps per parlar de Mourinho i el famós calendari: «Té dret a donar la seva opinió, igual que nosaltres. Si creu convenient donar aquest tipus d'opinions em sembla perfecte. Em continua semblant un gran entrenador, un dels millors del món.»

El Barça visitarà avui Mestalla. Un camp on el conjunt triomfant de l'era Guardiola no sap el que és guanyar. Per això molts creuen que una victòria contra els valencians podria ser definitiva per encarrilar el títol de lliga. Seria la millor drecera. «Sempre ha estat un partit que ens ha costat molt. No per l'estadi, que no té res en si, sinó pel València, que és un bon equip i ho ha demostrat aquesta temporada, en què encadena onze partits sense perdre i és tercer en la lliga.» En aquest sentit, va afegir: «Emery ens té molt estudiats; ells al contraatac són molts perillosos i ens dificulten la sortida de la pilota.» Tot i això, el Barça tindrà una arma poderosa; la tornada de Xavi, que ahir va rebre l'alta i està en la llista de convocats. «Xavi de titular? S'ha de veure la seva evolució», apuntava Vilanova, que no volia revelar les seves armes, encara que tot fa indicar que el mig jugarà.

D'altra banda, Vilanova es va mostrar optimista sobre la renovació d'Alves: «Tot s'arreglarà.» També va deixar clar que el judici de Villa avui al matí no l'afectarà i que no considera el defensa del València, David Navarro, un jugador violent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)