Barça

Mestalla, capítol I

El Barça visita el mateix estadi on ha de jugar la final de copa el 20 d'abril

Inicia 4 sortides clau; les pròximes seran al Pizjuán, al Madrigal i al Bernabéu

Guardiola recupera Xavi i Alves, però continuarà sense Puyol i Valdés

Cada dia que passa, el Barça és més a prop del títol de lliga. Amb set punts d'avantatge respecte al Madrid, va descomptant els contratemps d'un torneig que premia la regularitat. I un cop d'ull al calendari fa pensar que si és capaç de superar amb bona nota els pròxims quatre desplaçaments, tindrà el títol molt coll avall. Segurament, són els partits més complicats que li queden, i tots quatre els haurà de disputar lluny de l'estadi: contra el València, el Sevilla, el Vila-real i el Madrid, per aquest ordre. A casa, l'escalf del seu públic i el menor nivell dels rivals –a priori el duel més complicat al Camp Nou sembla el de l'Espanyol– fan ser optimistes. A fora, en canvi, l'equip haurà de demostrar que es mereix aquesta lliga.

El primer pas és avui a Mestalla. Un partit amb connotacions especials. Perquè la jornada es disputa entre setmana, una circumstància poc habitual; perquè el Barça de Guardiola encara no ha estat capaç de vèncer el València a domicili –encadena dos empats en els dos últims anys–; perquè Pep recupera Alves i Xavi però continuarà tenint les baixes significatives de Valdés i Puyol; perquè l'equip visita l'estadi on d'aquí a un parell de mesos disputarà la final de la copa del Rei; perquè David Villa torna a casa... Tot i que numèricament tots els partits de lliga valen el mateix, la de Mestalla sembla una cita clau. Guanyar significaria ensorrar una mica més les esperances d'un Madrid perdut en una lluita contra el món, i també representaria un impuls moral per als de Guardiola, no només amb vista als pròxims desplaçaments sinó també al transcendental partit contra l'Arsenal.

La victòria a Mallorca va servir per reforçar la confiança en el fons d'armari d'una plantilla que està afrontant un dels trams decisius de la temporada condicionat per les lesions. La seguretat de Pinto sota els pals, l'estat de gràcia d'Abidal i el bon partit de Keita treuen dramatisme a les baixes de Valdés i Puyol –han quedat fora de la convocatòria i la intenció és que reapareguin contra el Saragossa–, i a l'estat físic de Xavi, que entra en la llista acabat de sortir d'una lesió. Al davant tindran un València compacte i madur, que aquesta temporada afronta la marxa d'un jugador fonamental, David Villa, i que de moment està complint els objectius. Instal·lat còmodament en la tercera posició de la lliga, també ha arribat als vuitens de la Champions i Unai Emery ha trobat un onze tipus. Avui, però, no podrà disposar d'Aduriz per lesió i haurà d'improvisar el lateral dret, ja que Miguel i el català Bruno Saltor són baixa. Companys de generació –tots dos van néixer el 1971–, Emery i Guardiola escenifiquen un dels millors duels que es poden veure avui dia en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)