Barça

La junta de Laporta haurà d'avalar 24 milions d'euros

Un total de vuit directius tenen dos mesos per presentar garanties

És l'execució d'una demanada presentada per un soci el 2006

Fa més de mig any que la junta de Joan Laporta va abandonar el Barça, però la justícia cada cop estreny amb més duresa el cercle sobre la seva gestió. A l'octubre, l'assemblea de socis va acordar reclamar-li el pagament de 47,8 milions d'euros a través d'una acció de responsabilitat que està a les mans del gabinet jurídic Cuatrecasas. I ara el jutjat de primera instància número 24 de Barcelona ha requerit a l'antiga junta –concretament a Joan Laporta, Alfons Godall, Alfonso Castro, Joan Boix, Josep Cubells, Rafa Yuste, Albert Perrín i Jaume Ferrer, els directius que van prendre possessió del càrrec el 2006 i que van arribar a la part final del mandat– la presentació d'avals per valor de 23,2 milions. Es tracta de l'execució definitiva d'un altra sentència a una denúncia presentada pel soci Vicenç Pla el 2006, en què es valorava quin era el balanç econòmic de tota la gestió de la junta anterior. El jutge va acabar considerant que una part de les pèrdues de l'últim exercici de Joan Gaspart (2002/03) s'havien d'atribuir a Laporta i que, com que el còmput total de la seva gestió era negatiu, estava obligat a avalar. Ara, els directius tenen un termini de dos mesos per fer efectiu aquell requeriment. La sentència original està recorreguda al Tribunal Suprem i els exdirectius interposaran noves al·legacions, però és probable que de moment hagin de presentar els avals, amb les conseqüències que això tindrà en els seus patrimonis personals.

Tot i que es tracta de processos independents, la junta de Sandro Rosell considera que la sentència dels avals afavoreix la famosa acció de responsabilitat. Si aquesta prosperés, per exemple, ja hi hauria 24 milions d'euros dipositats que el club podria reclamar de manera automàtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)