Barça

«Els controls no tenen res a veure amb l'alimentació»

El doctor Ramon Segura diu que els batuts que prenen al Barça no contenen substàncies dopants

Explica que els que acusen no en tenen ni idea i que Mourinho els coneix de l'època de Van Gaal

Quan des de Madrid volen involucrar el Barça en temes de dopatge, parlen d'una sèrie de batuts que es prenen els esportistes i que no hi tenen res a veure. Són complexos vitamínics que no només es prenen els integrants del primer equip de futbol, sinó que també han provat els esportistes de la resta de seccions del club i que tenen com a objectiu millorar el rendiment, però sempre des de la legalitat. Ramon Segura, catedràtic de la Universitat de Barcelona, expert en nutrició i assessor extern del club blaugrana en aquesta matèria, explicava ahir que barrejar aquests conceptes és no conèixer gens el tema. «Els controls antidopatge no tenen res a veure amb l'alimentació. Si aquests senyors del Madrid que diuen això no en saben, de fisiologia, és el seu problema. És com si em diguessin que prendre sucre pot ser un element de dopatge», explicava en declaracions al programa El món a RAC1. Segura argumentava la raó per la qual els esportistes blaugrana prenen aquests batuts: «Els jugadors, després d'un esforç, tenen un desgast energètic. Es tracta de recuperar-lo tan aviat com sigui possible. En aquests batuts hi ha glucosa. Tenen hidrats de carboni, proteïnes i vitamines. No tenen cap secret, és una simple aplicació de la fisiologia.»

Segura va recordar que l'actual tècnic del Real Madrid, José Mourinho, coneix perfectament el contingut d'aquests batuts, ja que «va ser testimoni de com van introduir aquests suplements, aquesta racionalització en l'alimentació, en l'època de Van Gaal, quan era ajudant de l'holandès».

Els experts del club blaugrana en la matèria també assenyalen que els jugadors de Pep Guardiola han passat un munt de controls antidopatge efectuats per la UEFA i que en cap hi ha hagut resultats sospitosos. De fet, el 23 de febrer, els famosos vampirs van visitar la ciutat esportiva Joan Gamper i van ser deu els jugadors que, per sorteig, van passar el control: Alves, Piqué, Villa, Iniesta, Jeffren, Maxwell, Milito, Pedro, Afellay i Abidal.


El Barça sempre ha estat transparent i fa un mes, deu homes van passar un control de la UEFA

Lissavetzky i Emery defensen el futbol estatal

Unai Emery, entrenador del València, equip també acusat de dopatge en les últimes hores, va assegurar ahir que el futbol és un esport totalment net en aquest sentit: «Els jugadors passen les anàlisis dels clubs i mai he vist relació entre el futbol i el dopatge. El futbol és un esport net.» Emery va explicar que desconeixia la presumpta relació del València amb el doctor Eufemiano Fuentes.

També hi va dir la seva Jaime Lissavetzky, secretari d'Estat per a l'Esport. «A mi no m'ha arribat cap queixa sobre els controls. Ens hem pres molt seriosament la lluita contra el dopatge i en tots els esports seguim les pautes que es marquen en l'àmbit mundial. El futbol espanyol està totalment net. Hi ha una sèrie de controls que es fan amb absoluta normalitat i que segueixen les pautes de la UEFA i la FIFA», explicava ahir a Madrid.

Sense reacció per part de la federació

Des de la federació espanyola de futbol, no van voler valorar tot aquest enrenou que va provocar la notícia que van difondre a través de la COPE. Es van limitar a dir que no els havia arribat cap demanda per part del Real Madrid perquè s'endurissin els controls antidopatge, com havia anunciat la citada cadena de ràdio, i que per aquest motiu no volien valorar el tema. Que tot això només era una informació sense cap tipus de veracitat i que no els tocava a ells fer una valoració sobre les declaracions, que només ho farien si arribava aquesta demanda des del club blanc.

Tampoc van voler reaccionar sobre l'altra suposada demanda blanca de queixa pels suposats mals arbitratges que està rebent l'equip de José Mourinho en contraposició al tracte de favor cap al Barça, unes queixes sense fonament com es va veure en el partit de Sevilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)