Barça

Algú els ha d'aturar

El Madrid torna a difamar els blaugrana deixant entreveure que es dopen

El club demana una rectificació a la COPE i podria anar als tribunals

La cadena demana perdó i diu que la notícia surt del Real Madrid

Des de Madrid i des del Real Madrid han decidit que tot s'hi val per aturar el Barça de Pep Guardiola. Tenen clar que no ho poden fer al terreny de joc perquè la superioritat blaugrana, tot i l'empat de diumenge a Sevilla, és abismal. El seu tècnic, José Mourinho, ha intentat desestabilitzar la plantilla blaugrana i influir en rivals, àrbitres i estaments dient, entre altres coses, que els contraris no s'esforçaven prou contra el Barça, que els que fan el calendari sempre miren de perjudicar els blancs i afavorir els blaugrana i que els àrbitres no jutgen els dos equips de la mateixa manera. Les seves constants queixes i provocacions van rebre el cap de setmana passat el suport del seu president, però cap resposta per part del Barça, que només treballa per contestar al terreny de joc.

I com que, tot i les queixes i provocacions, el Barça continua regnant en el futbol europeu, el club blanc ha decidit empassar-se la seva suposada cavallerositat i acusar els blaugrana de dopatge.

Ha estat el periodista de la COPE Juan Antonio Alcalá qui han fet servir de missatger. Ell va explicar diumenge a la nit, citant fonts del club blanc, que el Real Madrid havia decidit presentar una queixa a la federació espanyola pels arbitratges i també demanar que els controls antidopatge que es fan en el futbol siguin més seriosos. Alcalá deia que el Real Madrid no entenia com Eufemiano Fuentes havia treballat amb el València quan l'equip valencià havia guanyat la lliga i no havia passat res i tampoc que altres metges de dubtosa reputació estiguin treballant per al Barça.

La reacció del club blaugrana ahir va ser immediata i contundent. Un comunicat mostrava la seva indignació «per aquestes infundades al·lusions que vinculen el club amb pràctiques de dopatge» i exigia «una rectificació immediata», a més d'anunciar que els seus serveis jurídics estudien «les accions legals que cal emprendre per defensar l'honor del club, dels seus tècnics, jugadors i serveis mèdics, objectiu pel qual està disposat a arribar a les últimes conseqüències». Va iniciar aquestes accions enviant un burofax a la COPE demanant explicacions sobre la informació que havia donat la cadena i la procedència d'aquesta informació. També va reaccionar el València, que va negar haver estat aconsellat mai per Eufemiano Fuentes i va anunciar «accions legals contra tots aquells que atemptin contra l'honor de l'entitat i els seus professionals».

Ateses aquestes demandes, tant Alcalá com la cadena COPE van demanar perdó, però van mantenir que la notícia era certa i van assegurar que la informació procedeix del Real Madrid, que no va dir ni piu. Sembla clar que aquest ha estat un altre moviment de Florentino Pérez, empresari d'èxit que no suporta estar fracassant en l'àmbit esportiu i que està disposat a fer el que calgui, amb el suport del seu entrenador, per aturar la supremacia del Barça. Algú, però, els hauria d'aturar els peus perquè no tot s'hi val per guanyar.

El Barça ja va obligar a rectificar a «Le Monde»

Va ser durant el mes de desembre de l'any 2006, en què Frank Rijkaard dirigia un Barça que tenia Ronaldinho com a estrella, quan el diari francès Le Monde va acusar en un article quatre clubs de la lliga estatal (Barça, Real Madrid, València i Betis) de rebre l'assessorament i l'ajuda del doctor Eufemiano Fuentes, vinculat en aquells moment a l'operació Port i més recentment a l'operació Llebrer, dues operacions policials a través de les quals es va revelar una trama de dopatge en el món del ciclisme i una altra vinculada a l'atletisme, respectivament.

El Barça va demanar llavors una rectificació i va portar el cas als tribunals, que li van acabar donant la raó i van obligar el diari francès a publicar la rectificació en dos rotatius de gran difusió a Catalunya i a pagar una indemnització de 300.000 euros al club per haver danyat la imatge de l'entitat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)